Els cinemes es mantenen tancats pendents del permís de Procicat

La Filmoteca de Catalunya, el Renoir Floridablanca, els Cinemes Girona o els Yelmo són alguns dels cinemes que han tancat

Una sala de cinema amb tots els seients buits pel coronavirus
Els cinemes han estat un dels sectors més colpejats per la pandèmia de coronavirus | cedida

Un dia després que el Procicat autoritzés la celebració de festivals com el Grec o el Cruïlla, els cinemes que estan tancats des de finals de la setmana passada estan esperant el seu torn i que se'ls permeti obrir de nou. El president del Gremi d'Exhibidors de CatalunyaCamilo Tarrazón, ha explicat que estan pendents de l'autorització que s'està realitzant cas per cas. En declaracions a l'ACN, el responsable de Cinemes Girona, Toni Espinosa, ha afirmat que l'espera és «exasperant» perquè «no té cap sentit ni el que ha passat que tanquin les sales ni haver d'esperar tant temps que ens tornin a autoritzar».

Des de dissabte molts cinemes de Barcelona ja van tancar les portes davant les noves mesures del Govern com és el cas de la Filmoteca de Catalunya, el Renoir Floridablanca, els Cinemes Girona o els Yelmo.

Algunes de les sales havien reobert el 26 de juny com és el cas dels Girona. Espinosa ha manifestat que des de la reobertura el primer cap de setmana va ser fluix, ha apuntat, però el següent van tenir un 56% de públic, en comparació al mateix cap de setmana de l'any passat, i el tercer arribaven al 60% d'ocupació comparat al mateix mes de l'any passat. «La gent anava venint i s'anava consolidant un increment de públic, que aquesta situació ha aturat en cec». Espinosa espera que si la reobertura dels Cinemes Girona és ràpida es tornarà a agafar la inèrcia, tot i la pèrdua, ha afegit, del 25% dels ingressos del mes pel tancament d'un cap de setmana. «Ens il·lusiona molt obrir perquè rebem bones vibracions del nostre públic».

Preguntat si algun cinema ha pogut obrir les seves portes ja des de l'anunci del Govern, Espinosa ha destacat que estan totes les sales en contacte i de moment, no té cap notícia que ningú hagi rebut una autorització. De fet, com ha recalcat Tarrazón, tots estan esperant l'autorització que s'està realitzant cas per cas.

Per altra banda, Espinosa ha assegurat que tots els cinemes tenen uns protocols «súper exigents», en els quals es manté les distàncies, s'ha eliminat el contacte físic i ja no es trenquen ni les entrades. «No tenim problemes per fer més coses, ni en millorar la seguretat i fer el que calgui fer».

Abonaments anuals

Per altra banda, un any més, Cinemes Girona ha posat a la venda els seus abonaments anuals al preu de 59 euros. Aquest any s'hi ajunten el fet que degut a la pandèmia Cinemes Girona ha estat tancat, com totes les sales, i que ara fa 10 anys que van obrir, amb una línia d'exhibició que han mantingut des de llavors, basada «en el cinema més arriscat i radical, els documentals, les produccions catalanes» i ser la seu de festivals com l'Americana o l'Asian Film Festival.


Comentaris

envia el comentari