ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Argimon, optimista sobre el Segrià: «Semblaria que tendim a l'estabilització»

Tot i això, el secretari de Salut Pública creu que cal esperar aquesta setmana per analitzar la tendència

Josep Maria Argimon en roda de premsa el 19 de novembre de 2019
Josep Maria Argimon és també el director general de l'Institut Català de la Salut | ACN

Josep Maria Argimon, el nou secretari de Salut Pública en substitució de Joan Guix –qui va deixar el càrrec al juny per motius de salut–,   s'ha mostrat prudent sobre l'evolució del coronavirus al Segrià. Per això, amb les dades a la mà ha assegurat que es camina cap a una situació més estable.

En roda de premsa ha apuntat: «Semblaria que tendim a l'estabilització des del punt de vista epidemiològic», tot i que assegura que cal esperar veure com avança aquesta setmana. «Si tenim estabilització a Lleida, voldrà dir que les mesures han tingut el seu fruit», ha assenyalat.

Argimon també ha dit que el rebrot a la comarca ha tingut una «traducció i impacte» en el sistema sanitari, tant sobre els equips d'Atenció Primària com sobre l'Hospital Arnau de Vilanova.

La situació ha afectat a tothom

El secretari ha volgut afegir que la situació ha afectat tant a pacients ingressats en llits convencionals, com aquells que es trobaven a l'UCI i  s'han hagut de fer trasllats a Vall d'Hebron. A més dels trasllats efectuats, també hi ha 24 llits preparats per si cal enviar més pacients.

Preguntat pel perfil dels positius a Catalunya a dia d'avui, Argimon ha afirmat que segueix sent un perfil de persona més jove que en la primera onada de pandèmia, però ha matisat que a l'Arnau de Vilanova el perfil d'ingressat ha augmentat en 8 anys l'edat mitjana del pacient amb coronavirus.

A més a més, el titular de Salut Pública ha assegurat que al Segrià hi ha reclutats 24 gestors covid, però la previsió és augmentar la xifra.

Creixen el nombre d'hospitalitzats per covid-19 a Lleida

La xifra de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida continua en augment i ja hi ha 164 persones ingressades, 12 més respecte a dilluns. Del total, 17 persones estan a l'UCI, dues menys que en el balanç de fa 24 hores, segons ha comunicat el Departament de Salut.

Als centres habilitats per aïllar positius que estan lleus o són asimptomàtics hi ha 70 persones, 17 menys. L'Hospital Arnau de Vilanova té 86 pacients amb covid-19, 11 més que diumenge, dels quals nou estan a l'UCI i 77 a planta. Al Santa Maria hi ha els mateixos vuit pacients, cinc dels quals a l'UCI; i a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 12 ingressats, dos menys.


Comentaris

envia el comentari