Creixen el nombre d'hospitalitzats per covid-19 a Lleida

Hi ha 17 persones a l'UCI, dues menys

Imatge de la carpa instal·lada davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per acollir persones amb símptomes de la covid-19 o contactes directes mentre esperen els resultats de la prova PCR
La carpa que el SEM ha instal·lat davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. | ACN

La xifra de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida continua en augment i ja hi ha 164 persones ingressades, 12 més respecte a dilluns. Del total, 17 persones estan a l'UCI, dues menys que en el balanç de fa 24 hores, segons ha comunicat el Departament de Salut. Als centres habilitats per aïllar positius que estan lleus o són asimptomàtics hi ha 70 persones, 17 menys. L'Hospital Arnau de Vilanova té 86 pacients amb covid-19, 11 més que diumenge, dels quals nou estan a l'UCI i 77 a planta. Al Santa Maria hi ha els mateixos vuit pacients, cinc dels quals a l'UCI; i a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 12 ingressats, dos menys.

En la resta de centres hi ha 58 pacients (tres més), cinc a l'UCI i 53 a planta. Pel que fa a les altes, l'Arnau de Vilanova n'ha donades 110 des de l'1 de juliol i l'Hospital Universitari Santa Maria dues. En relació amb les persones aïllades en centres habilitats, a l'Hotel Rambla hi ha 28 persones (4 covids positius i 24 contactes) i a la Manreana hi ha 42 persones, totes elles amb covid-19 positiu.

Els hotelers de la demarcació de Lleida es concentraran aquest dijous per reclamar mesures econòmiques

La Federació d'Hostaleria de Lleida es concentrarà aquest dijous a les deu del matí a la Plaça Sant Joan de Lleida per fer sentir la seva veu i reclamar mesures econòmiques i compensatòries per a tot el sector. Josep Castellarnau, president de la Federació, ha fet una crida a tots els hotelers i restauradors, estiguin federats o no, perquè s'uneixin a la reclamació. Castellarnau ha explicat que el sector demana poder treballar i per evidenciar-ho a la concentració hi aniran amb la roba i estris de feina. La reclamació principal és que els ERTO siguin totals. A la concentració s'hi unirà també el president de la Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració.

Castellarnau ha explicat que el sector es va preparar per sortir de tres mesos de confinament amb totes les mesures d'higiene que se'ls va demanar i van treure treballadors dels ERTO per començar a treballar. El president dels hotelers ha afegit que poques setmanes després els hotelers del Segrià es van trobar que altre cop van haver de tancar i els de les comarques veïnes i del Pirineu amb anul·lacions de reserves per l'estreta vinculació amb la marca Lleida.


Comentaris

envia el comentari