L'increment de positius a Lleida ciutat és un 51% més elevat que fa una setmana

El que registra més casos és de l'Eixample, amb 152 la darrera setmana, 78 més que l'anterior

Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida
Lleida registra un important increment de casos. | ACN

L'increment de nous positius de covid-19 als diferents CAPs de Lleida ciutat és d'un 51% més de casos en comparació amb la darrera setmana. Segons dades del Departament de Salut facilitades per la Paeria, a 18 de juliol, la capital del Segrià acumula un total de 740 casos en una setmana.

El CAP de l'Eixample és el que més increment ha registrat

El CAP que en els darrers set dies ha registrat un increment més destacat és el de l'Eixample, amb 152 positius acumulats, 78 més que la setmana passada. En canvi, el CAP on s'han detectat menys positius és el de Cappont, amb un total de 54. La setmana passada, a Lleida ciutat es van detectar un total de 243 casos de coronavirus. Als hospitals de la regió sanitària hi ha 152 persones amb covid-19.

El CAP de la ciutat de Lleida on hi ha hagut un menor increment de casos de covid-19 ha estat el de Rambla Ferran, que aquesta setmana ha registrat 118 positius, 5 més que la setmana anterior. Al Primer de Maig n'hi ha hagut 130 (38 més); a Balàfia – Pardinyes 134 (69 més); a Magraners – Bordeta 58 (27 més) i a Onze de Setembre 94 (15 més).

Alcaldes del Segrià demanen «corresponsabilitat» a la ciutadania en finalitzar el confinament perimetral de la comarca

Els veïns del Segrià ja poden tornar a sortir i entrar de la comarca, després que aquest diumenge, a les 12 del migdia, s'hagi aixecat el confinament perimetral, passats els 15 dies des que aquest es va decretar, el 4 de juliol. El confinament sever però, es manté encara a la ciutat de Lleida i als pobles del Baix Segre d'Aitona, Alcarràs, la Granja d'Escarp, Soses, Seròs i Torres de Segre.

De la resta de poblacions, 26 mantenen les mesures restrictives contra la covid-19, mentre les altres cinc restants han quedat fora. Alcaldes de la comarca demanen «corresponsabilitat» a la ciutadania per complir les recomanacions d'evitar desplaçaments innecessaris i mantenir les mesures de seguretat i distància.

«He rebut moltes preguntes de veïns dient si ja podien marxar», ha explicat l'alcalde de Corbins, Jordi Verdú. Així, ha demanat «coresponsabilitat» a la citadania i s'ha mostrat preocupat que hi hagi gent que vulgui aprofitar l'aixecament perimetral de la comarca per marxar «quan ara el que es recomana és que ens quedem i no ens movem».


Comentaris

envia el comentari