Cinquanta persones més aïllades al Segrià per sospites de coronavirus

Totes haurien estat en contacte amb una persona que ha donat positiu

Un profesional sanitari extreu una mostra de sang per una prova per detectar coronavirus a una residència de la Pobla de Segur, el 13 d'abril de 2020
Cinquanta persones més aïllades a Lleida per sospites de coronavirus | CatalunyaDiari

Una cinquantena de temporers que treballen per a una empresa fructícola de Seròs (Segrià) han estat aïllats per haver estat en contacte amb un altre temporer que ha donat positiu de la Covid-19.

Segons l'alcalde, Josep Antoni Romia, el que té el virus no presentava símptomes i ha estat traslladat a Lleida, mentre que la resta es quedaran confinats a l'allotjament de l'empresa per la qual treballen a l'espera que se'ls faci la prova, tot i que tampoc mostren símptomes de la malaltia.

Romia ha destacat la «ràpida actuació» per part de l'empresa i Salut i confien que no hi hagi cap més cas positiu. No obstant això, ha alertat que al municipi estan arribant cada cop més temporerssense permís que busquen feina i ha demanat ajuda per poder-hi respondre.

Romia ha explicat que el temporer que ha donat positiu està aïllat des de dimarts i que ha passat la nit a l'alberg municipal que compta amb 60 places per a possibles casos. Aquest dimecres s'ha confirmat que ha donat positiu de Covid-19 tot i que no tenia símptomes i, de fet, quan se li ha pres la temperatura estava per sota de 37. Posteriorment, seguint el protocol per a la campanya de la fruita, se l'ha traslladat a Lleida.

L'alcalde també ha assenyalat que els treballadors confinats no tenen cap contacte amb el municipi, ja que treballen en una empresa que es troba als afores, per la qual cosa ha remarcat que la situació es viu amb «normalitat absoluta».

En canvi si que ha volgut posar de manifest que estan arribant molts temporers al poble a la recerca de feina a la fruita però que no tenen permís i per això ha demanat ajuda per fer front a una situació que no tenen mitjans per assumir des del consistori. 

Casos aïllats a Alcarràs

Tal com es va saber la setmana passada, a Alcarràs (Segrià) també hi ha temporers aïllats per haver estat en contacte amb positius de Covid-19. L'alcalde, Manel Ezquerra, ha explicat que actualment a l'alberg hi ha 14 persones aïllades i confinades per haver estat en contacte amb 2 positius i que aquesta setmana se n'ha confirmat un tercer. Es tracta de temporers que vivien en tres nuclis familiars de municipi.


Comentaris

envia el comentari