YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

75206, el primer cinquè premi de la Loteria de Nadal

Ha caigut íntegre a Sòria, a la província de Castella i Lleó

5 premi 1 Imagen de archivo del Sorteo Extraordinario de Lotería de Navidad.
Imatge d'arxiu del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal. | CatalunyaDiari.cat

El primer cinquè premi ha arribat. Fa uns instants, els nens de Sant Ildefons han cantat un dels premis petits, el primer d'aquests. El número premiat és el 75206, pel que ha guanyat 60.000 euros per sèrie, 6.000 euros per dècim. Ha caigut íntegre a Sòria, a la província de Castella i Lleó.

 

Reclamar el premi d'una participació

El premi corresponent a les participacions de números agraciats al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal han de reclamar-se a l'entitat emissora de la citada participació, segons l'experta en loteria María Victoria Gutiérrez Duarte, professora del Departament d'Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat Europea.

L'experta apunta que si el dècim es comparteix, és recomanable identificar a tots els participants a l'hora de cobrar premis iguals o superiors a 2.500 euros. «És important que prenem alguna precaució per tal d'evitar espantar-nos i és molt recomanable tenir un document que demostri la participació que tenim en el mateix», explica.

Consells per realitzar bé una participació

Gutiérrez Duarte indica que és recomanable tenir una fotocòpia del dècim per les dues cares i, en aquest mateix document, especificar la data del sorteig, el número amb què es juga, la sèrie i la fracció del dècim i el DNI i la firma de tots els participants en el dècim, així com l'import del mateix que juga cada un.

«En cas que els individus que comparteixin el dècim no tinguin probabilitat d'entregar-se aquest document físicament, se'l podran enviar per correu electrònic o Whatsapp, incloent-hi totes les dades mencionades anteriorment», afegeix.

On cobrar el premi

D'altra banda, aclareix que si l'import del premi és menor a 2.500 euros, es pot cobrar als punts de venda de la xarxa comercial de Loteries i Apostes de l'Estat; i si es tractés d'un premi més gran o igual a 2.500 euros, a les entitats financeres associades.

En el cas que el dècim premiat sigui compartit i l'import sigui superior o igual a 2.500 euros, Duarte indica que s'ha de cobrar a alguna de les entitats financeres i afegeix que, en el moment de cobrament, «és recomanable que el depositari del mateix identifiqui a l'entitat financera a cadascun dels participants en el mateix, així com el seu percentatge de participació».

Consells per cobrar el premi

«D'aquesta manera, la sucursal abonarà la quantitat del premi, després de descomptar el 20% de l'impost (Gravamen Especial), al compte del dipositari i, posteriorment, aquesta persona haurà de distribuir la part del premi que correspongui a cadascun dels participants del dècim agraciat», afirma. A més, afegeix que «és recomanable que el premi s'ingressi a les mateixes comptes dels participants del dècim».

Segons detalla l'experta, en el moment de cobrar el premi cada participant rep la seva part a través d'una transferència bancària. «Aquesta fórmula de cobrament és més recomanable, ja que el traspàs de diners entre els participants premiats podria ser considerat per Hisenda com una donació, fet que suposaria que els receptors dels imports haguessin de pagar l'Impost sobre Successions i Donacions», apunta l'experta.


Comentaris

envia el comentari