Una mà introduint una cinta de VHS al reproductor

La cinta VHS que potser tens a casa i que et podrien comprar per 50.000 euros

Els amants del vintage estan disposats a pagar una autèntica fortuna per una de les pel·lícules de la nostra infància

En una època en què les plataformes digitals cada vegada van guanyant més força, s'imposen la nostàlgia i els records. De la mateixa manera que hi ha col·leccionistes de discos de vinil, els amants del sistema de vídeo domèstic (VHS) també es fan un espai.

Moltes generacions no entenen el que era introduir un d'aquests vídeos i rebobinar-lo fins al principi. Ni el que significava anar al videoclub a triar una pel·lícula per a veure el cap de setmana.

No obstant això, hi havia gent que directament es comprava la seva pel·lícula preferida en format VHS, cosa que es portava molt  en aquella època. Doncs bé, ara els mil·lènials estem d'enhorabona i podríem guanyar un bastants calerons per una de les pel·lícules que més ens va marcar quan érem petits.

Una cinta VHS que val 50.000 euros

Si alguna cosa està clara, és que els clàssics mai moren. És més, es revaloritzen amb el temps. I això és el que ha passat amb una cinta VHS que ara mateix és la més buscada. Els joves d'avui en dia no deuen saber ni què és un VHS, però a la dècada dels noranta era la millor tecnologia audiovisual que podies tenir a casa.

Es tractava d'un format per a veure pel·lícules que va quedar obsolet amb l'arribada dels DVD. No obstant això, ara s'ha convertit en tota una icona de la moda retro, que cada vegada té més adeptes.

Cinta de VHS de la pel·lícula 'El rei lleó'
'El rei lleó' és la cinta de VHS més cotitzada | Ebay

Aquestes cintes fa quinze anys que es van deixar de fabricar, i actualment són considerades autèntiques joies per als col·leccionistes i nostàlgics d'aquest format, que són capaços de pagar xifres astronòmiques per un article únic i genuí.

Així doncs, les empreses de compravenda, com eBay o Wallapop, han esdevingut els portals per excel·lència dels col·leccionistes. El vintage té molta tirada, i, especialment, s'aprecia una alta demanda dels clàssics de Disney, que lideren tots els rànquings.

El clàssic que s'emporta la palma i que és la joia de la corona és la cinta VHS del film 'El rei lleó'. Estrenada el 1994, aquesta pel·lícula infantil és la més venuda de la història, amb més de 55 milions de còpies.

Ara, un usuari l'ha valorat amb 50.000 euros. Això sí, el que més valoren els col·leccionistes és que siguin exemplars únics, edicions especials, que estiguin precintades o que ja no es trobin al mercat.

Les altres pel·lícules per les quals es paga més

Està clar que 'El rei lleó' és la cinta VHS que més valor té. No obstant això, hi ha altres clàssics de Disney que ens podrien reportar beneficis gens menyspreables. Si bé no arriben a les xifres desorbitades de la pel·lícula protagonitzada per Simba, també ens poden alegrar el dia.

Per exemple, 'Blancaneu i els set nans' arriba a xifres de 18.000 euros, i 'La sireneta' es paga a 500 euros, tot i que n'hi ha d'altres que les han valorat amb 4.000 euros, o 15.000 si és l'edició Black Diamond.

Una família veient contingut a Disney+
Disney s'ha convertit en una font per als col·leccionistes | Disney+

Perquè aquesta és una altra. Les Black Diamond van ser creades per Disney, i eren col·leccions de cintes amb un logotip que era un diamant negre. Alguns usuaris venen aquests films com a exclusius, però res més lluny de la realitat, ja que al seu moment se'n van vendre milions de còpies.

És per això que els professionals del col·leccionisme alerten sobre els fraus que circulen en la compravenda de cintes VHS. El mercat ha experimentat un boom massa artificial, i moltes persones pretenen enriquir-se a costa d'enganys.

Tot i això, seria interessant fer un cop d'ull a les cintes de VHS que encara guardem a casa. Qui sap, potser tenim autèntiques relíquies molt cotitzades que ens podrien fer guanyar bastants diners.