Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.

C's carrega contra el Govern pel «nyap» en les ajudes als autònoms

Reclamen que la Sindicatura de Comptes fiscalitzi les ajudes del Govern als autònoms

La portaveu de C's al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dilluns, 16 de novembre, que han registrat una proposta de resolució a la cambra reclamant que la Sindicatura de Comptes fiscalitzi el sistema d'ajudes que el Govern va posar la setmana passada a disposició dels autònoms afectats per les restriccions pel coronavirus. Per a Roldán, es tracta d'«un nyap que no ha servit per ajudar», ja que s'oferien 2.000 euros per sol·licitant, per ordre d'arribada i fins a un màxim de 10.000 peticions, i el portal es va col·lapsar per l'allau de visites. En una roda de premsa, la diputada taronja ha lamentat que «els catalans estiguin pagant la incompetència i els nyaps del Govern».

Roldán ha aprofitat la seva compareixença per recordar que van demanar a principis de novembre que el Parlament celebrés un ple monogràfic pel 'cas Voloh' i ha reclamat que tingui lloc aquesta sessió. C's justifica la necessitat d'aquest ple per la suposada adjudicació fraudulenta de diversos contractes vinculats amb la pandèmia de covid-19 a l'empresari Xavier Vendrell, exconseller d'ERC. «No pot ser que els diners dels catalans se'n vagin pels embornals de la corrupció», ha indicat Roldán.

A Madrid, Ciutadans assegura que negociarà els pressupsotos «fins a l'últim dia»

Al seu torn, la portaveu de C's, Melisa Rodríguez, ha afirmat que el partit liberal «seguirà negociant fins a l'últim dia» els pressupostos generals de l'Estat, però ha avisat el govern espanyol que la via C's és «incompatible» amb la d'ERC i EH Bildu. «Sánchez haurà de triar», ha dit Rodríguez aquest dilluns en roda de premsa després de la reunió del Comitè Permanent del partit liderat per Inés Arrimadas. La portaveu de C's ha dit que seguiran treballant perquè els comptes públics siguin «bons per a tots els espanyols» i que actuaran amb «responsabilitat». Rodríguez ha dit que hi ha «dues ànimes» al govern espanyol i caldrà veure quina guanya, si la «moderada» o la de Pablo Iglesias.

La portaveu de C's ha dit que no faran cas a «informacions interessades» que volen «trencar» la negociació i que seguiran «asseguts fins a l'últim dia» posant sobre la taula les seves propostes. Rodríguez ha remarcat que optar per C's és «incompatible» amb ERC i EH Bildu. Segons Rodríguez, l'aposta per C's implica uns pressupostos «per a tothom» i és la «via bona» mentre que la d'ERC i EH Bildu és «per a uns pocs» i la «via dolenta», que «humilia diàriament les víctimes del terrorisme o utilitza la llengua com a eina política».