Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un bloc de pisos blanc

Una ciutat catalana, la més cara de tot Espanya per compartir pis

A Barcelona el preu mitjà d'una habitació és de 442,4 euros al mes

Barcelona és la ciutat més cara de tot l'Estat espanyol per compartir pis. Tot i això, la capital catalana és la segona que té més demanda d'habitacions per llogar d'Espanya.

Aquestes dades les ha proporcionat un estudi de Pisos.com, un portal web que lloga i ven cases, pisos, locals, naus i oficines, entre d'altres. Les dades les a extret de la pàgina web pisocompartido.com, que tal com intueix el nom serveix per buscar un habitatge compartit.

Barcelona té les habitacions més cares d’Espanya

El preu mitjà d’una habitació d’un pis compartit a la ciutat comtal costa 442,4 euros al mes. Això fa que Barcelona les altres capitals i ciutats de la resta de l’estat, per exemple Sant Sebastià i Madrid. Respectivament, a la ciutat basca la mitjana és de 425,02 euros al mes i a la madrilenya és de 414,36 euros. 

Barcelona és la ciutat que més pisos compartits té. Segons els percentatges de l’estudi la capital catalana té el 19,27% de tots els pisos compartits d’Espanya. La ciutat barcelonina és la segona, amb un 17,23% del total estatal, amb més demanda per a llogar habitacions.

La situació global a l'Estat espanyol

Segons el director dels Estudis de Pisos.com, Ferran Font, «la irrupció de la pandèmia va obligar molts estudiants a deixar el seu pis compartit i tornessin amb els seus pares».

Tot i una davallada de la demanda els preus de cases i pisos només van baixar un 0,63%. Això traduït en una mensualitat és que els pisos van passa de 269,49 euros el 2020 a 267,79 euros el 2021.

Fins i tot el Font explica que «la cerca d'habitacions de lloguer s'està intensificant des de principis d'estiu perquè el context sanitari no és tan incert com el de l'any passat».

El perfil de les persones que viuen en un pis compartit

Segons l'estudi, el 51,10% de les persones que tenen un pis compartit són joves d'entre 18 i 25 anys. Si aquesta xifra els hi sumem els adults joves d'entre 26 i 35 anys, el percentatge s'eleva fins al 80,39% dels usuaris.

Pel que fa al gènere les dones són el 54,89% de les persones que utilitzen pisos compartits i els homes són el 45,11% restant. Aquest 2021 també hi ha hagut una tendència pel que fa a pisos on només es permeten que tots els integrants de l'habitatge siguin del mateix gènere.

L'any 2020 els pisos que només llogaven a noies eren un 13,84% i el 2021 han passat a ser el 20,09%. Els pisos que només permeten nois, tenen unes xifres molt baixes, ja que el 2020 eren el 2,11% i aquest 2021 són el 3,24%.