Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup d'amics asseguts en una terrassa d'un bar

El Govern confirma les restriccions que continuaran 15 dies més a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la limitació de les reunions a 10 persones i l'aforament dels actes religiosos i cerimònies civils al 70%

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous, 26 d'agost, limitar les reunions a 10 persones i al 70% l'aforament dels actes religiosos i les cerimònies civils. Així doncs, la Sala del Contenciós-Administratiu ha donat llum verda a les mesures que el Govern català volia implementar.

Les mesures entraran en funcionament a partir de les 00.00 hores d'aquest divendres, 27 d'agost, i finalitzaran d'aquí a 7 dies.

Les noves mesures: «proporcionades, idònies i adequades»

El Govern va demanar prorrogat les mesures que tenen a veure amb les pràctiques socials. Aquest dijous el TSJC ha secundat les restriccions que limiten a 10 les reunions i l'aforament dels actes religiosos al 70%. En concret, hi podran haver un màxim entre 1.000 i 3.000 persones.

Respecte a això el tribunal ha volgut recordar que ja va avalar anteriorment les mesures. Se'ls hi ha donat llum verda a les actuals per diversos motius, un dels quals és que «es troben degudament justificades»

La Sala del Contenciós-Administratiu també considera que aquestes normes són «proporcionades, idònies i adequades per la contenció, limitació i reducció del nivell de contagis actuals».

«Encara existeix una situació de risc greu»

El tribunal ha posat remarcat que les restriccions s'haurien d'aplicar sobretot en aquells sectors, com les activitats d'oci, que regenten més aquelles franges d'edat més afectades per la Covid-19.

Per al TSJC aquestes situacions «és on el risc de disseminació exponencial de la malaltia és més alt i hi ha la propagació de circulació del virus cap a altres franges d'edat més vulnerables».

En el text de resolució el tribunal ha apuntat que s'han de seguir amb la vacunació, la limitació dels contactes socials i evitar les grans concentracions. De fet, la Sala del Contenciós ha expressat: «Encara existeix una situació de risc greu de progressió de la pandèmia i encara hi ha una pressió molt elevada sobre el sistema sanitari que podria excedir la capacitat assistencial».

El toc de queda s'ha eliminat

El TSJC ha aprovat les restriccions de reunió i aforament, després d'haver rebutjat la pròrroga del toc de queda a alguns municipis catalans de més de 20.000 habitant. En concret, la Sala del Contenciós va desestimar, aquest dilluns, 23 d'agost, el confinament nocturn perquè «Bona part no complien l'índex de referència de la mateixa Administració».

Un altre argument per denegar la restricció de mobilitat durant la nit va ser el fet que «El toc de queda no pot ser una eina per l'ordre públic».