Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Griegos, municipi de Terol

Lloguer gratuït i feina segura: l'oferta que triomfa en un poble d'Espanya

El municipi busca famílies amb nens que es vulguin desplaçar a la localitat

La lluita contra la despoblació rural és una de les qüestions que Espanya ha d'afrontar des de fa anys. De fet, el govern de Pedro Sánchez disposa d'una vicepresidència destinada a afrontar l'anomenat 'repte demogràfic', és a dir, el despoblament rural de diverses zones interiors del país. Davant d'això, alguns petits municipis d'Espanya ja han començat a llançar iniciatives pròpies, amb les quals busquen combatre el descens en picat de la població.

Griegos, el poble de Terol de 143 habitants que busca famílies amb nens

És el cas de Griegos, un petit poble de la província de Terol, que es troba a una hora i mitja de la capital i de Cuenca. El consistori d'aquesta localitat ha llançat una oferta per a totes les famílies que es vulguin mudar al poble. Un requisit imprescindible és que les famílies tinguin fills, ja que es busca que s'arrelin a Griegos per evitar futures despoblacions.

I no només això. El principal objectiu és evitar el tancament de l'escola del poble, per la qual cosa es necessiten més alumnes. Actualment n'hi ha nou, però n'haurien de ser mínim dotze per a mantenir l'escola oberta i poder obrir dues classes de primària. Griegos, doncs, està bolcat en trobar noves famílies que vulguin anar a viure a aquest municipi, que avui en dia compta amb 143 veïns.

Un habitatge de lloguer gratuït i una feina, l'oferta que llancen des de Griegos

Griegos ofereix a les famílies que s'animin a anar-hi a viure dos atractius essencials perquè tinguin estabilitat econòmica. D'entrada, han anunciat que disposen de dos llocs de treball en l'àmbit de l'hostaleria. D'una banda, un restaurant local ofereix una feina; mentre que també s'ha obert la gestió de l'hotel municipal, que acaba de ser restaurat.

Pel que fa a l'habitatge, l'Ajuntament ofereix un lloguer gratuït durant un període de tres mesos. No obstant això, el que s'haurà de pagar després és un preu perfectament assumible: 225 euros mensuals, amb un 50% de descompte per cada fill en edat escolar. No hi ha dubte, doncs, que es tracta d'una oferta cridanera que pot atraure aquelles persones disposades a deixar la ciutat i traslladar-se a l'Espanya més rural.

Des del consistori han demanat a tots els interessats que els contactin a través d'internet o bé trucant al telèfon 978.708.022, d'informació municipal. La veritat és al cap de pocs dies que es llancés aquesta oferta, ja hi ha hagut moltes persones que s'han proposat com a candidates a traslladar-se a poble.

A Itàlia, cases a la venda a un euro

En una situació molt similar a la d'Espanya, a Itàlia ja han arrencat les iniciatives d'alguns pobles per atraure més població. Al país hi ha diversos pobles que venen cases al preu d'un euro i fins i tot amb ajudes per a fer-hi reformes, ja que evidentment les requereixen. Des de la Pulla fins a Sicília passant per Calàbria, són moltes les regions amb municipis que s'estan despoblant.

En totes aquestes zones, alguns pobles han posat habitatges a la venda per un euro. També a Itàlia, s'ha conegut recentment el cas de la vila de Sambuca, on se subhasten fins a disset cases al preu de dos euros. Els habitatges, que necessiten reformes, es troben al centre històric d'aquesta localitat.

Com veiem, doncs, l'èxode rural no és un problema exclusiu d'Espanya, sinó també d'altres països. A casa nostra, estarem pendents de si Griegos aconsegueix el seu objectiu i l'escola no tanca.