Pla general d'un carrer a París, França, el dia que queia l'obligació de portar mascareta a l'aire lliure, el dia 17 de juny de 2021

El país que multarà els sanitaris que no estiguin vacunats a partir del setembre

El primer ministre de França ha recalcat que «no recularan» respecte a la decisió presa

França sancionarà el personal sanitari que no s'hagi vacunat abans del 15 de setembre. Així ho ha confirmat el primer ministre francès, Jean Castex, en una entrevista al mitjà del seu mateix país, 'RTL'.

Una mesura ferma i contundent

Castex ha avisat que «no recularan» pel que fa a la mesura sancionadora que ha planificat. De fet, el primer ministre ha posat com a exemple l'incident que hi va haver a una residència francesa a Les Landes.

En aquell succés es va originar un brot de Covid-19 entre els sanitaris de la residència, amb tan mala fortuna que el contagi va passar als pacients d'edat avançada. Castex ha esmentat durant l'entrevista que «ningú pot entendre» que passes ni que tornés a passar.

Per aquest motiu França vol imposar una sanció als sanitaris que no estiguin immunitzats. En concret, es podrà multar aquell personal sense vacuna a partir del dia 15 de setembre.

Durant l'entrevista al mitjà francès 'RTL' el primer ministre també ha parlat sobre l'administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. De fet, també serà al setembre quan comencin a inocular el vaccí a la gent de la tercera edat i a aquells col·lectius més vulnerables.

La situació de la Covid-19 a França

La mesura que ha confirmat el primer ministre francès prové després d'arribar i començar a baixar el pic de la quarta onada de coronavirus que ha patit el país. França ha notificat més de 6,5 milions de contagiats des de l'inici de la pandèmia i més de 112.000 persones mortes.

Segons les últimes dades de 'Our World in Data', al país veí el percentatge de vacunats amb la pauta completa és aproximadament un 56% de la població francesa. Cal mencionar que França té un fort moviment antivacunes, cosa que preocupa a les autoritats i que per tant, intenten pal·liar.

El 7 d'agost hi havia una manifestació als carrers de França contra les diverses mesures imposades pel president Emmanuel Macron. De fet, va ser el quart cap de setmana que centenars de milers de persones omplien els carrers del país francòfon. Sobretot els participants rebutjaven la imposició de la vacuna a sectors com el dels sanitaris o protestaven contra el Certificat Covid.