Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una concentració de rates al barri del Poblenou de Barcelona

Indignació a Barcelona per la proliferació de rates, escarabats i paneroles

El grup municipal d'ERC del districte de Sant Martí, el més afectat, ha demanat que els serveis municipals actuïn amb rapidesa per erradicar les plagues

Una plaga de rates té amb l'ai al cor els veïns del barri del Poblenou de Barcelona. Després de patir la presència de xinxes, els rosegadors han aparegut en massa als jardins Josep Trueta, tal com ha denunciat el grup d'Esquerra Republicana del barri. Al seu perfil de Twitter, els republicans acusen els responsables polítics del districte de Sant Martí de «no actuar amb previsió» davant una situació que es produeix periòdicament cada any als barris de la zona.

En un document publicat el passat dimarts 24 d'agost, el grup municipal de districte reclama que «els problemes de salut pública de Sant Martí mereixen un interès mínim per part del govern municipal». Retòricament, es pregunten si «tan difícil és pel govern Colau-Collboni actuar amb previsió».

El grup municipal de districte d'ERC ha demanat que actuïn els serveis municipals

En aquest sentit, el mateix grup municipal republicà ha donat veu a les queixes veïnals davant la situació agreujada els últims dies a través d'una carta enviada al regidor de districte, David Escudé, del PSC. En ella, segons explica un comunicat emès pel grup, fan «un prec i una pregunta» instant el consistori a fer actuar amb urgència els serveis municipals per identificar un possible cau, i demanen una resposta ràpida de l'Ajuntament, atès, diuen, que «ens trobem davant un problema de salut pública que ens afecta a tots i a totes».

Tanmateix, aquesta no és l'única plaga que ha afectat el districte de Sant Martí aquest estiu, fet que també denuncia ERC. El grup alerta de la superpoblació d'escarabats i paneroles al barri del Front Marítim, dues situacions que considera «greus» i per les quals també ha demanat explicacions i una actuació ràpida per erradicar-les.

Sant Martí i l'Eixample també estan afectades per la xinxa del plataner

Metrópoli, de qui s'ha recollit part de la informació, i que no ha rebut resposta del consistori en preguntar quines són les actuacions marcades per a pal·liar el problema, va informar aquest passat cap de setmana de la proliferació d'una altra plaga a Barcelona. Es tracta de les xinxes del plataner, que afecten, a més de Sant Martí, l'Eixample, i que segons l'Ajuntament, es deuen a la calor i la poca precipitació de les últimes setmanes. No és el primer any que es reprodueixen a Barcelona.

Per combatre la plaga s'han fumigat gairebé un centenar de carrers i avingudes dels dos barris al llarg de tot el mes d'agost. Si bé és cert que les xinxes no representen un perill per a les persones, són molestes pel fet que entren a les cases, especialment de nit, ja que se senten atretes per la llum dels habitatges, tal com fonts de l'Ajuntament de Barcelona van detallar a Metrópoli.