Un home amb mascareta passant per davant d'un arbre de Nadal i decoració diversa

Ni Nadal ni Sant Esteve: El dia més perillós per contagiar-se aquestes festes

Ho ha explicat la doctora en biofísica i investigadora del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC

La doctora en biofísica i investigadora del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, Clara Prats, ha explicat aquest dissabte, 19 de desembre, al programa 'Preguntes freqüents' de TV3 que la celebració de la nit de Cap d'Any pot ser especialment perillosa aquestes properes festes a escala de contagis de coronavirus. «Aquestes festes són una mica punyeteres perquè estan separades el temps just perquè si algú s'infecta el dia de Nadal pugui arribar tranquil·lament a la Nit de Cap d'Any sent encara asimptomàtic, perquè seria el dia previ a iniciar els símptomes», ha dit Prats.

Prats alerta del perill d'aquestes festes

«El dia 1 seria quan es començaria a trobar malament», ha alertat, subratllant, doncs, que el dia 31 de desembre es podria anar a l'àpat ja contagiat i per tant, contagiant més gent. «I això es torna a repetir entre Cap d'Any i els dinars de Reis», ha reblat. «Per tant, encara que ens ajuntem només amb dues bombolles a cada àpat podem anar amplificant els contagis», ha dit. Aquest és el moment en què Prats va fer aquesta intervenció a TV3:

Trilla alerta de la importància del proper Nadal

Al costat de Prats, el doctor Antoni Trilla també ha advertit dels perills del proper Nadal i de les festes que se solen celebrar en els dies més assenyalats: