Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial

Urgent: El Govern limita ara la mobilitat fora de comarca per visitar familiars

El DOGC apunta que s'ha de fer mantenint la bombolla de convivència i seguint les mesures de seguretat

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) limita la mobilitat fora de comarca per visitar familiars o gent propera del 23 de desembre al 6 de gener. Així ho especifica la resolució aprovada pel Procicat i publicada aquest dissabte, on també s'apunta que s'ha de fer mantenint la bombolla de convivència i complint les mesures de seguretat relatives a reunions i trobades familiars de caràcter social. El document justifica la restricció «com una mesura per fer front a la concurrència de gent en període vacacional, que afavoriria a priori el moviment, i amb aquest, la interacció».

El DOGC reafirma la limitació de 6 persones per trobada i l'amplia fins a 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i l'1 i el 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. El toc de queda es manté entre les 22h i les 6 del matí, amb l'excepció de la nit de nadal i Cap d'any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23h.

Els gimnasos dels centres comercials podran continuar oberts amb la posada en marxa de les noves restriccions

Els gimnasos dels centres comercials no hauran de tancar aquest pròxim dilluns, coincidint amb la posada en marxa de les noves restriccions derivades de la covid-19. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) no recull el tancament d'aquests espais esportius en la resolució publicada aquest dissabte, on sí que especifica que han de tancar els bars i restaurants que estiguin dins dels centres comercials. D'aquesta manera, podran seguir funcionant tal com passa amb els equipaments que estiguin fora.

Aquests darrers mantenen les restriccions d'aforament que ja tenien —el 50% a l'aire lliure i el 30% i cita prèvia en interiors— però ara només es podran fer activitats amb mascareta —a excepció de les activitats aquàtiques. Pel que fa als comerços que estiguin dins dels centres comercials, continuaran oberts amb un aforament al 30% sempre que es garanteixi una bona ventilació.