Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Un grup d'una escola de Rubí, confinat pel positiu d'un nen

El positiu seria conseqüència d’una activitat d’acollida prèvia

El curs escolar 2019-2020 ha començat aquest dilluns a Catalunya marcat pels efectes de la pandèmia. Un grup de segon de Primària de l’escola 25 de setembre de Rubí, no ha pogut començar el curs després que un dels alumnes hagi donat positiu en una prova PCR.

Des del Departament d’Educació informen que el confinament és conseqüència d'una activitat d'acollida prèvia a l'inici de curs que es va fer la setmana passada. Un dels nens que hi participava va donar positiu a la prova i per aquest motiu s’ha decidit aïllar a tot el grup estable.

Un començament mogut

L’escola ha començat amb 253 professors i 210 alumnes confinats, així com amb 67 professionals i 23 infants amb positiu per la Covid-19. A més, nou grups de vuit centres es troben confinats per positius o contactes en activitats prèvies a l'inici o en centres on el curs ja havia començat. Aquestes són les dades que ha donat la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, en una visita amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, a l'escola Joaquim Ryura de l'Hospitalet. A banda dels alumnes confinats, també n'hi ha una quarantena de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet i uns 360 del Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts que no han pogut començar classes per positius i confinament entre el professorat.

Cuenca ha destacat que només tres dels més de 5.400 centres escolars de Catalunya no han pogut obrir les seves portes aquest dilluns. Per temes relacionats amb el virus han estat dos, els de Montellà i Martinet i el de Sant Vicenç dels Horts, i un tercer a Terrassa s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que tots tres puguin iniciar el curs durant aquesta setmana.

La secretària ha explicat que fins ara els positius són per contactes previs a l'inici de curs, tot i que en alguns casos responen a centres privats que ja havien iniciat les classes com és el cas del Benjamin Franklin de Barcelona, on hi ha dos grups confinats. En el cas dels docents, la seva activitat va començar l'1 de setembre i des de llavors s'han produït positius i confinaments per contacte.