Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona treballant en una oficina

Clatellada del Tribunal Suprem als funcionaris més dropos

La reducció es veurà reflectida durant un termini concret de temps
Persona treballant en una oficina
Clatellada del Tribunal Suprem als funcionaris més dropos | Pixabay

El Tribunal Suprem ha avalat aquest dimecres una sentència on s'estableix que l'administració pública podrà abaixar el sou dels funcionaris si aquests redueixen el seu rendiment. Aquesta reducció es veurà reflectida en el plus de productivitat durant un termini concret de temps.

La sentència afecta una treballadora del Tribunal de Comptes, qui reclamava el pagament de 214 euros de la reducció del seu plus de productivitat després que hagués estat de baixa quinze dies. A més, també li havien afegit una penalització. Segons l'organisme, la funcionaria va «realitzar menys volum de treball que els seus companys».

Tal com ha explicat el Suprem, la quantitat assignada en un determinat període de temps no significa «una idèntica assignació» en altres terminis. De la mateixa manera, també han assegurat que  l'avaluació de la productivitat es realitza «en funció de les circumstàncies objectives» relacionades amb el lloc de feina i «el grau de participació» en l'obtenció de resultats i objectius establerts.

Poden complementar les seves funcions públiques

A la sentència, el Tribunal Suprem també ha deixat constància de què els funcionaris poden complementar les seves funcions públiques amb altres del sector privat, sempre que la remuneració de l'activitat privada no superi el 30% del seu salari.

També et pot interessar...