Metro

La T-10 dels jubilats de Barcelona no pujarà de preu el 2020

Cal recordar que el 2020 desapareixeran la T-10, la T-Mes i la T-50/30 per deixar pas a dues noves targetes

Els jubilats de Barcelona estan d'enhorabona, i és que  l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat a 'TOT Barcelona' que la T-10 per aquest col·lectiu no pujarà de preu de cara al 2020.

Tanmateix, la T-4 o Targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda seguirà costant 4 euros durant tot l'any vinent. Aquesta bona notícia no la comparteixen la resta de viatgers que, a més a més, hauran de veure com canvia el preu i el format de les seves targetes de transport de Barcelona.

Desapareixeran la T-10, la T-Mes i la T-50/30

En aquest sentit, cal recordar que el 2020 desapareixeran la T-10, la T-Mes i la T-50/30 per deixar pas a dues noves targetes: la T-Casual de deu viatges a 11,35 euros i la T-Usual per a un mes de trajectes il·limitats a 40 euros.

D'aquesta forma, els usuaris hauran de dir adéu a la popular T-10, ja que donarà vida a una que costarà 1,35 euros més cara. D'igual forma, l'ATM ha creat ara la T-Familiar, una targeta pensada per a famílies de quatre membres. Aquesta nova targeta, de vuit viatges multipersonals, tindrà un cost de 10 euros i serà vàlida durant un període de 30 dies.

A més, farà possible que diversos usuaris puguin desplaçar-se fent servir únicament una sola targeta —tal com passava fins ara amb la T-10—, una mesura que de ben segur pal·liarà totes les queixes que va comportar el llançament de la T-Casual unipersonal.

La T-16 es podrà adquirir gratuïtament el primer cop

Finalment, la setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar que la T-16 es podrà adquirir gratuïtament el primer cop, però si es perd o s'extravia l'usuari haurà de pagar 35 euros.

 

També et poden interessar...