Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un caixer de CaixaBank

Si ets client de CaixaBank, pagaràs comissió cada vegada que utilitzis aquests caixers

Males notícies per als clients de CaixaBank que treuen diners en uns caixers molt concrets

CaixaBank donava males notícies als seus clients fa uns quants dies. Així és, perquè cada vegada que vagin a una sèrie de caixers a treure diners hauran d'assumir una sèrie de comissions que fins ara no existien. Això, en gran part, forma part de les mesures adoptades per l'entitat després de tancar el procés d'absorció de Bankia.

Però els usuaris d'aquest banc no comptaven amb el fet que això els pogués passar factura. I és que, a partir d'ara hauran de posar fi a aquest hàbit de retirar efectiu a certs caixers. En cas contrari hauran de suportar uns quants euros de recàrrec, cosa que no fa gaire gràcia a la gent.

Per què comencen a cobrar comissions per treure diners del caixer?

Els clients de CaixaBank han d'estar molt atents a les noves condicions que imposa la seva entitat. Possiblement t'interessarà conèixer els motius pels quals a partir d'ara s'haurà de pagar cada vegada que s'hi vagi al caixer. A més, entre els afectats per aquestes mesures hi ha els del Banc Sabadell, ING i Euro 6000.

Per entendre millor els motius cal mirar enrere i aprofundir en l'acord de fusió del banc amb Bankia. Segons sembla, l'entitat absorbida havia arribat a un acord al seu dia amb Sabadell i ING, entre d'altres. D'aquesta manera permetia que els seus clients poguessin retirar efectiu d'aquestes entitats sense cap mena de comissió.

Foto del logo de CaixaBank.
Els clients de CaixaBank han de pagar comissió per retirar diners a certs caixers| Europa Press

Això suposava tot un al·licient per als usuaris, que podien aprofitar la xarxa de caixes que tenien aquestes companyies. I és que podien fer-ho de franc i possiblement molt a prop del seu domicili. Tot i això, les condicions patiran modificacions.

Un cop es va concretar el procés d'absorció entre Bankia i CaixaBank, l'entitat catalana va intentar prorrogar-lo. Per això negoci amb la Comissió Nacional del Mercat i Competència (CNMC). Aquest termini de renovació no seria indefinit, per la qual cosa tindria una fi.

I pel que sembla, aquest conveni ja hauria conclòs. És per això que els clients de CaixaBank es veuran obligats a abonar comissions si desitgen treure diners en caixers d'altres entitats.

Quins són els caixers afectats

L'acord entre els diferents bancs va finalitzar fa un mes, en concret el 16 d'octubre. Per més que ho intentés CaixaBank, ja no podrà permetre als seus clients fer ús dels caixers que s'escapen del seu control. Per tant, qualsevol operació de retirada de diners a Banc Sabadell i Euro 6000 implicarà una comissió.

Passarà el mateix amb aquells que tractin de fer aquesta transacció als caixers d'ING. Però si és el cas, el conveni encara és vigent i es mantindrà en funcionament fins al 31 de gener de 2023. A partir del febrer, els usuaris de l'entitat catalana també hauran de suportar aquests recàrrecs.

Tanmateix, era previsible després de tancar-se l'acord de fusió entre CaixaBank i Bankia. Tot i això, la majoria dels productes contractats amb la segona es van mantenir malgrat el transvasament dels comptes. En el cas de les hipoteques i els préstecs, les condicions s'han respectat.

Imatge d'un caixer de La Caixa
Certs caixers deixaran de ser gratis per als que tinguin targetes de CaixaBank | LaCaixa

CaixaBank es prepara per a més canvis

CaixaBank té previst reforçar tot allò que afecti la banca digital. Hi ha una clara aposta per les noves tecnologies i això suposarà una reducció de l'atenció presencial a les sucursals. Tot un contratemps per a la gent gran i els menys hàbils amb Internet.

En vista dels danys provocats per això, no obstant això, des de la companyia han decidit ampliar el servei de caixa per a més grans de 65 anys. Fins ara, aquest grup de població podia fer fins a quatre operacions al mes en finestreta gratuïta. Però ara, amb les modificacions implantades pujaran a cinc.

Un cop superin aquesta xifra d'atencions amb un gestor comercial hauran d'abonar dos euros, una comissió que porten cobrant des de fa temps. A més, tenen previst augmentar l'horari d'atenció al públic.