Lidl ha aconseguit guanyar milers de consumidors amb les seves gangues i productes de qualitat, però ara està en el punt de mira perquè s'ha convertit en una nova víctima de suplantació d'identitat. Així doncs, tal com va passar amb Carrefour, els delinqüents cibernètics estan aprofitant-se de la confiança que transmeten aquestes empreses per intentar aconseguir les nostres dades.
La nova estafa als clients de Lidl
Tal com s'ha advertit des de 'Planet red', els ciberdelinqüents han aprofitat el nom i la confiança que transmet Lidl per intentar obtenir les nostres dades. És més, aprofiten els missatges publicitaris que s'envien a través del correu electrònic per enganyar-nos i accedir al nostre compte bancari.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Amb tot això, els hackers envien un missatge en el qual se'ns informa que hem guanyat una targeta de 100 euros o bé un iPhone 12, un Samsung Galaxy s20 o una Roomba per tan sols 2 euros cada article. Així doncs, se'ns demana que accedim a un enllaç, el qual ens redirigeix a una web falsa en què apareixen comentaris fraudulents d'altres supòsits guanyadors i, a més, se'ns pressiona per completar un formulari amb les nostres dades bancàries.
Per tant, si omplim el formulari amb les nostres dades, els hackers tindran lliure accés als nostres comptes bancaris i, per tant, podran treure tots els diners que desitgin.
Com identificar l'estafa?
Aquesta pràctica, que és molt comuna entre els hackers, s'anomena 'phishing'. Malgrat això, es pot identificar fàcilment gràcies a les incoherències sintàctiques, les expressions sense sentit i els enllaços trencats. Per tant, cal vigilar amb els correus electrònics i contrastar-los per tal de veure si són reals o una estafa.
Amb tot això, hi ha alguns senyals que poden alertar-nos, com els erros sintàctics. D'altra banda, el nom o número de l'emissor també pot donar-nos una pista, ja que en moltes ocasions sol ser un telèfon corrent i una adreça de correu electrònic no corporativa. També hi ha altres detalls, com el logotip o la data d'emissió. No obstant això, l'element determinant és la direcció des de la qual s'envia el correu electrònic que has rebut. Si aquesta no coincideix amb la marca corresponent, que en aquest cas és Lidl, tot indicarà que és una estafa.
Què fer en cas de ser víctima d'estafa?
Davant una estafa, cal dirigir-se a la policia per posar una denúncia. A més, si hem facilitat les nostres dades bancàries, haurem d'avisar al nostre banc i canviar totes les contrasenyes. Per tant, els jutjats han de prendre les mesures corresponents per evitar que els danys siguin majors.