Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc

Mario, professor de 30 anys, perd la vida després de rebre la vacuna a Espanya

El van ingressar a l'hospital per «fenòmens trombòtics molt greus»

La vacuna d'AstraZeneca no ha deixat de generar polèmica des que van sortir a la llum els primers casos de trombes, els quals es creia que podien estar relacionats amb el fàrmac desenvolupat per la Universitat d'Oxford.

Encara que al principi es va negar que hi hagués qualsevol relació entre tots dos, després es va confirmar que sí que existia. I enmig d'aquest gran enrenou, ha mort una altra persona que acabava de rebre aquesta injecció britànica.

Ingressat per «fenòmens trombòtics molt greus»

Mario PR, un professor de l'IES Universitat Laboral de Toledo de tan sols 30 anys, ha perdut la vida per un accident cardiovascular a causa d'un trombe al cervell. El professional de l'educació, de Ciudad Real, havia rebut la vacuna d'AstraZeneca uns dies abans.

Mario PR va rebre el fàrmac desenvolupat per la Universitat d'Oxford per la seva condició de professor, però uns dies després, el 9 d'abril, va haver de ser ingressat a la unitat de crítics de l'Hospital de la Salut de Toledo per «fenòmens trombòtics molt greus». Allà ha estat hospitalitzat fins que, finalment, ha mort aquest dilluns, 12 d'abril, tal com han informat des de 'El Digital de Castilla La Mancha'.

El Servei de Salut de Castella-la Manxa (Sescam) ha estat qui ha confirmat la defunció del mestre, i ho ha fet a través d'una nota de premsa, en la qual han destacat que «el pacient ha estat en estat molt greu al Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Virgen de la Salud».

El centre de salut on ha estat ingressat Mario PR ha notificat al Ministeri de Sanitat les seves sospites que la defunció hagi tingut lloc a conseqüència d'una reacció adversa a la vacuna d'AstraZeneca. No obstant això, des de la Junta de Comunitats no s'han atrevit a establir encara una vinculació entre la seva mort i el fàrmac contra la Covid-19 desenvolupat per la Universitat d'Oxford, a l'espera d'estudiar el cas en profunditat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Homenatge a la Universitat

Mario PR impartia classes a l'IES Universitat Laboral de la capital de Toledo. En concret, pertanyia al departament de Processos de Gestió Administrativa. Per descomptat, la seva defunció ha causat gran commoció en el centre educatiu.

Per aquest motiu, i en homenatge al docent mort, s'ha organitzat un acte per acomiadar-lo aquest mateix dimarts, 13 d'abril, a les 9.30 hores del matí. Han sonat les sirenes i s'ha guardat un minut de silenci a les aules. Així, la resta de professors de l'IES Universitat Laboral i els estudiants han mostrat el seu «condol» i han guardat en «el seu record» Mario.

Els trombes, nou efecte secundari de la vacuna d'AstraZeneca

Les autoritats sanitàries van revisar l'estratègia de vacunació amb AstraZeneca després que l'Agència Espanyola del Medicament (EMA) es pronunciés sobre uns trombes estranys que s'han produït després de la injecció d'aquest fàrmac britànic en certs pacients.

Finalment es va reconèixer que hi ha un «possible vincle» causal entre ambdós. «El comitè de seguretat de l'EMA ha conclòs que els coàguls de sang inusuals amb plaquetes baixes s'han d'incloure com a efectes secundaris molt rars de Vazwevria», van assenyalar.

No obstant això, també van destacar que els beneficis de la vacuna d'AstraZeneca són majors als perills. «El risc de mortalitat per Covid és molt més gran que el de mortalitat», van assegurar.

Després de la confirmació de l'EMA sobre el sèrum desenvolupat per la Universitat d'Oxford, Espanya va prendre una nova decisió sobre aquest fàrmac. La vacuna d'AstraZeneca ja no s'administrarà a menors de 60 anys. Es farà a partir d'aquesta edat i fins als 69 anys, per tractar d'evitar que es donin nous casos de trombes com el de Mario, que li ha costat la vida.