Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

Augmenta la pressió a Catalunya: Primers tancaments de quiròfans per la Covid

L'Hospital Trueta de Girona també ha reduït a la meitat les intervencions quirúrgiques previstes per aquest dilluns a la tarda

L'increment de la pandèmia de coronavirus a Catalunya comença ja a tenir efecte sobre els hospitals catalans i la seva activitat. En aquest sentit, l'Hospital Trueta de Girona ha decidit prendre mesures davant l'increment de pacients amb Covid-19 i ha anunciat, a través d'una piulada a Twitter, que des d'aquest dimarts i fins dijous s'anul·la tota l'activitat programada de tarda als quiròfans del centre.

Aquesta mesura implica la suspensió de quatre sessions cada dia. L'hospital, a més, ja va haver de reduir a la meitat les operacions previstes per a aquest dilluns a la tarda arran de la situació epidemiològica.

Comencen a notar-se els efectes de la Setmana Santa

Aquest dilluns a la Regió Sanitària de Girona ha començat a notar els efectes de l'increment de la mobilitat i la interacció social durant la Setmana Santa, amb un incrementen en la majoria d'indicadors epidemiològics. En aquest sentit, el risc de rebrot ha augmentat 16 punts en el darrer balanç del Departament de Salut, situant-se en 273 punts. Així mateix, la velocitat de transmissió del virus, l'Rt, es troba al llindar de l'1, després d'incrementar-se quatre dècimes, arribant al 0,99.

Altres dos indicadors que mostren una tendència negativa són la incidència acumulada a 14 dies, que se situa en 272 casos per cada 100.000 habitants, sis més que la setmana anterior. Així mateix, la taxa de positivitat a la Regió Sanitària de Girona arriba gairebé al 9%, molt per sobre del 5% que recomana l'OMS per tenir controlada la pandèmia.

Segons el darrer balanç de Salut, fet públic aquest dilluns, s'han registrat 134 nous casos positius, un descens d'un terç respecte el dia anterior, tot i que cal tenir en compte l'efecte cap de setmana. Així mateix no s'ha notificat cap defunció, mentre que la pressió a les UCI cau lleugerament, amb tres pacients crítics menys.