La incidència de la Covid torna a disparar-se a Espanya després del cap de setmana

Durant el cap de setmana s'han comptabilitzat gairebé 200 defuncions

Les últimes setmanes no han estat massa bones a Espanya pel que fa a les dades i indicadors de la Covid. Des de fa un temps, la incidència ha anat pujant a poc a poc, de la mateixa forma que algunes de les altres dades, malgrat que altres indicadors han baixat.

Sí que és cert que potser un dels indicadors que més preocupen és la incidència acumulada, perquè dia rere dia no deixa de pujar de forma bastant estable. En els últims dies, a més, ho ha fet de forma pronunciada.

La incidència frega els 200 casos per cada 100.000 habitants

Cal recordar que del dijous al divendres la incidència acumulada va passar de ser de 174,52 casos per cada 100.000 habitants a 182,09, una pujada de 8 punts en només 24 hores. Segons les dades que ha publicat Sanitat aquest dilluns, després del cap de setmana, la incidència acumulada arribaria avui, de mitjana al país, fins als 199 punts.

Les zones d'Espanya en la qual aquesta incidència està més disparada és, com en les últimes setmanes, a Melilla i a Ceuta, on hi ha 537 i 498 casos per cada 100.000 habitants, respectivament, en els últims 14 dies. Després d'aquests dos llocs és Navarra (425), seguida de Madrid (336), la que té una incidència més elevada.

En el costat contrari, la comunitat que té una incidència menor és la Comunitat Valenciana (36), seguida de Balears (57), Múrcia (67) i Galícia (75), totes elles per sota de 100.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que la setmana passada es va celebrar a Espanya la Setmana Santa i, malgrat que totes les comunitats van endurir les seves restriccions, va haver-hi prou més moviment de l'habitual en aquests dies de pandèmia. A més, probablement hi havia també més reunions entre familiars i amics.

Tot això podria traduir-se, per tant, en un augment de la transmissió de la Covid, així com dels casos diagnosticats. En aquest sentit, cal informar que aquest cap de setmana s'han sumat al total de casos de Covid a Espanya 22.744. La dada del divendres marcava un total de 3.347.512 casos i el d'avui indica que són 3.370.256 els que hi ha aquest dilluns.

Aquesta dada és major a la què es va donar el dilluns de la setmana passada, en referència als casos del cap de setmana, perquè en aquells dies van ser un total 10.360 els casos que es van sumar. Això sí, cal tenir en compte que l'acumulat en aquest cas no va ser de divendres a diumenge, com ara, sinó de dissabte a diumenge.

D'altra banda, la dada que s'ha donat avui sobre els contagis diagnosticats en el dia previ indica que aquest diumenge s'haurien diagnosticat un total de 2.212 casos. La mateixa dada el dilluns passat va ser de 2.247 contagis. No obstant això, les xifres que s'havien estat donant aquesta setmana rondaven més els 5.000 casos diaris.

Gairebé 200 morts el cap de setmana

D'altra banda, pel que fa als morts, el total ha pujat aquest dilluns fins als 76.525. El divendres aquesta dada se situava en els 76.328 morts a Espanya per Covid des de l'inici de la pandèmia, la qual cosa suposa que la xifra ha augmentat durant aquest cap de setmana en 197 defuncions pel virus.

Cal esmentar també que en els últims 7 dies haurien estat 248 persones les que haurien perdut la vida després d'haver-se contagiat de Covid i no haver pogut superar la malaltia. La comunitat en la qual s'han comptabilitzat més víctimes per Covid en l'última setmana ha estat Madrid (48), seguida d'Andalusia (31) i Aragó (26).


Comentaris

envia el comentari