A l'era digital, on la immediatesa i la comoditat són valors fonamentals, cancel·lar un servei hauria de ser un procés senzill i ràpid. Tot i això, la realitat per a molts usuaris és ben diferent.
T'ha passat mai que has intentat cancel·lar un servei amb la teva companyia telefònica i t'han posat traves? No ets l'únic. Moltes vegades es converteix en un camí ple d'obstacles, traves injustificades i, de vegades, fins i tot càrrecs indeguts. I les queixes per les dificultats per cancel·lar serveis amb les operadores telefòniques són cada cop més freqüents.
Una clienta de Yoigo es queixa de cobraments indeguts de la companyia després de donar-se de baixa
Els usuaris denuncien llargues esperes telefòniques, laberints de menús automatitzats, informació contradictòria i, en alguns casos, la negativa rotunda a cancel·lar el servei. Recentment, una clienta de Yoigo ha denunciat a Twitter que, malgrat haver cancel·lat el seu servei de forma fefaent, la companyia se continua cobrant.
Es tracta de @Raquelinux, una usuària de Twitter que recentment va expressar el seu descontentament amb Yoigo. Unes paraules que han detallat la seva experiència negativa amb la companyia.
“@Yoigo, com pot ser que hagi cancel·lat un servei amb vosaltres el 7 de maig i ara com ara em continueu cobrant aquest servei?”, ha escrit enfadada. Al costat del text, heu adjuntat una captura de pantalla d'un correu de la companyia.
“Hem comprovat que la subscripció de Dazn Esencial continua activa i, per tant, les quotes facturades són correctes”, li va contestar Yoigo a través d'un correu electrònic. Tot i això, la clienta assegura que va donar de baixa aquest servei el 7 de maig passat.
Yoigo contesta la clienta enfadada
Les xarxes socials han esdevingut un canal de comunicació fonamental per a les empreses. Permeten interactuar amb els clients de manera directa, oferir-los atenció personalitzada i construir una imatge de marca sòlida. I sembla que això Yoigo ho té clar.
La companyia ha decidit atendre la queixa de manera ràpida, eficient i professional. “Hola, Raquel! Revisarem què ha passat, passa't pel DM amb el DNI i nom complet amb què eres client. T'esperem!”, va escriure Yoigo des del seu perfil oficial de Twitter.
Públicament, ja no s'ha sabut res més d'aquesta incidència. Tot i això, és possible que Yoigo i @Raquelinux hagin pogut arribar a un punt en comú per solucionar el problema.
Aquesta situació deixa entreveure que les queixes a les xarxes socials no són un problema, sinó una oportunitat per millorar i créixer com a empresa. Ignorar-les és un risc, mentre que atendre-les de manera adequada es pot convertir en una poderosa eina per fidelitzar clients i construir una marca sòlida.