Aquest dimarts s’ha anunciat que Coca-Cola European Partners, companyia presidida per Sol Daurella, canviarà de nom i passarà a dir-se Coca-Cola Europacific Partners. El canvi tindrà lloc el pròxim mes de maig, quan es tanqui totalment l'adquisició.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Aquest canvi de nom es produeix després que Coca-Cola European Partners s’hagi fusionat amb l’embotelladora del refresc a Austràlia, Coca-Cola Amatil. La fusió donarà feina a 33.000 persones i serveis a 26 països diferents, convertint-se en l'embotelladora de Coca-Cola més gran del món.
Préstec milionari per aconseguir finançar la fusió
Així, Coca-Cola European Partners (CCEP) té la intenció de demanar un préstec d'aproximadament 5.200 milions d'euros per a finançar l'adquisició de Coca-Cola Amatil Limited (CCL), un dels majors embotelladors i distribuïdors de begudes llestes per a consumir i de cafè a la regió d'Àsia i el Pacífic.
El CEO de Coca-Cola european Partners, Damian Gammel, afirma que «estem molt orgullosos d’unir dues de les majors embotelladores del món sota un nou nom: Coca-Cola Europacific Partners». Així, Gammel destaca que «aquest és un moment molt rellevant per a Coca-Cola Amatil i Coca-Cola European Partners. El nou nom reflexa la nostra presència geogràfica, la qual serà més àmplia i equilibrada, i suposarà duplicar el nostre abast de consumidors». «Com una sola companyia podem anar encara més lluny, impulsant el creixement i augmentant la nostra escala més ràpidament», ha assegurat Gammel.
Protesta dels treballadors de Coca-Cola a Esplugues contra l'ERO
El passat mes de març, una cinquantena de treballadors de la filial espanyola de Coca-Cola van concentrar-se davant el centre de treball que la companyia té a Esplugues de Llobregat, on està centralitzat el servei d'atenció al client, per protestar contra l'ERO que afecta 360 treballadors al conjunt de l'Estat, 65 d'ells a Catalunya. Quan el període de consultes de l'expedient encara la recta final, els sindicats el qualifiquen de «desproporcionat i injust» assegurant que una empresa amb el «múscul financer» de Coca-Cola «té alternatives i recursos» per no acomiadar ningú. «L'ERO és una mesura totalment abusiva que no respon a la realitat d'una empresa que ha doblat beneficis en els últims 5 anys», apunta Raúl Montoya, del sindicat USO.
Raúl Montoya, secretari d'Acció Sindical d'USO, explica que la multinacional justifica l'expedient de regulació d'ocupació per causes tècniques, organitzatives i de producció. Les dues primeres, assegura, «no existeixen», com ha quedat demostrat a la taula de negociació amb l'empresa, i la tercera «està agafada amb pinces».
Montoya lamenta que durant les negociacions, l'empresa no s'ha avingut en cap moment a rebaixar el nombre de treballadors inclosos a l'ERO i que només ha mostrat marge a l'hora de parlar d'indemnitzacions. «Els sindicats no volem parlar de diners, volem parlar d'ocupació», ha afegit.
Els sindicats insisteixen que una companyia com la filial espanyola de Coca-Cola, que l'any passat va tenir uns beneficis de 1.100 milions d'euros, té «múscul financer» suficient per no acomiadar ningú. En aquest sentit, recorden que del total d'acomiadaments, 280 corresponen a l'àrea comercial, i que l'empresa té eines legals i recursos suficients per sonar formació a aquests treballadors per reubicar-los en altres departaments de la companyia.