L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte política d'En Comú Podem al Casino L'Aliança del Poblenou

Contundent avís de Colau al Govern: «No es pot repetir el confinament a Barcelona»

L'alcaldessa demana revisar la situació de la capital catalana perquè les restriccions de mobilitat siguin d'àmbit metropolità

La decisió del Procicat de tornar al confinament comarcal a Catalunya a partir d'aquest pròxim divendres ha tingut resposta per part de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La màxima responsable política de la capital catalana ha traslladat al Govern que «no es pot repetir un confinament comarcal a la ciutat de Barcelona». Segons ha dit en declaracions a 'betevé', la Generalitat ha convocat el món local per comunicar la intenció de tornar al confinament comarcal i se'ls ha informat que els ingressos a les UCI estan pujant.

Davant aquesta decisió, l'alcaldessa Colau ha demanat tenir present la densitat i la singularitat de la ciutat. «Ja hem comprovat en ocasions anteriors que, si es fa un confinament comarcal, es produeixen aglomeracions perilloses per a la salut pública», ha explicat en declaracions al citat mitjà. Per aquesta raó, el govern municipal demana que en el cas de Barcelona el límit de mobilitat sigui tot l'àmbit metropolità i no la comarca del Barcelonès.

En aquest sentit, Colau ha assenyalat que si no es té en compte aquest context es poden repetir aglomeracions en espais com les platges, el Born o Collserola, que han fet «patir». «Jo no vull discutir que s'hagin de prendre mesures», ha precisat l'alcaldessa, que ha reiterat, però, que les restriccions no poden tenir l'efecte contrari.

Confinament comarcal a Catalunya a partir d'aquest divendres

El Govern decretarà el confinament comarcal a partir d'aquest divendres, tot i que la resolució actual havia d'estar vigent fins divendres a la nit. Cal recordar que des del passat 15 de març es permetia sortir de la comarca si es viatjava sol o dins de la bombolla de convivència. La decisió del Procicat, que està reunit d'urgència des de les 14.00 hores, es fonamenta en l'increment els darrers dies del número d'ingressats als hospitals i a les UCI.

En aquest sentit, està previst que aquesta tarda, a partir de les 18.00 hores, els consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Interior, Miquel Sàmper, compareguin en roda de premsa per explicar les noves mesures anti-Covid decidides en el marc del Procicat i que estaran vigents a Catalunya a partir d'aquest pròxim divendres.