L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI

Ada Colau denuncia una conversa «'fake'» que circula per Instagram

L'alcaldessa de Barcelona afirma que «és un muntatge d'aquests que es poden fer en dos minuts amb una aplicació»

L'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat a través del seu compte personal d'Instagram la publicació per part del perfil Mems de la Terra d'una suposada conversa —amb ella com a protagonista, oferint diners a canvi de suport de cara a les pròximes eleccions— que ha titllat com a «falsa». Colau ha explicat que «fa uns dies, un compte d'Instagram amb 170.000 seguidors va compartir una 'conversa' on jo li oferia suborns», assegurant que «és falsa. És un muntatge d'aquests que es poden fer en dos minuts amb una aplicació o Photoshop».

De fet, l'alcaldesa de Barcelona ja havia desmentit aquesta informació fa unes setmanes, però aquest dimecres ha tornat a posar el tema sobre la taula, ja que ha afirmat estar «'flipant'», perquè segons ha dit, aquest compte d'Instagram, «ara, a més, està repartint diners entre els seus seguidors perquè comparteixin aquesta conversa 'fake'». La denúncia d'Ada Colau ha recordat que «fa anys que he d'anar desmentint 'fake news', com per exemple que m'he comprat una casa a Pedralbes».

Colau alerta que estarà «vigilant» perquè la regulació dels lloguers es faci realitat

Aquest dimarts, Ada Colau va valorar positivament el projecte de pressupostos presentat pel govern espanyol, especialment pel que fa a la regulació dels lloguers. En aquest sentit, però, va afegir que des del consistori estaran «vigilants» perquè aquest compromís es faci realitat i no es «cedeixi» a pressions. Colau va afirmar que la regulació dels preus del lloguer és una reclamació des de fa anys a Barcelona i va assegurar que «per primer cop es concreta amb un calendari».

«No som ingenus, sabem que hi haurà pressions dels sectors immobiliaris que malauradament tenen molta força en el nostre país», va manifestar. L'alcaldessa va voler remarcar també que els comptes són «expansius i reforcen l'escut social en plena crisi social i econòmica».