Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de nens entrant a l'escola amb mascaretes

El grup BIOCOMSC de la UPC proposa 15 dies de confinament total però amb les escoles obertes

Daniel López Codina ha remarcat que s'hauria de potenciar el teletreball

Un grup de nens entrant a l'escola amb mascaretes
El grup BIOCOMSC de la UPC proposa 15 dies de confinament total però amb les escoles obertes | Europa Press

L’investigador del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC) Daniel López Codina proposa a les autoritats sanitàries que Catalunya faci un confinament domiciliari de 15 dies però mantenint les escoles obertes.

A més, considera que el toc de queda nocturn és una reducció de mobilitat important però que els contactes més importants es fan durant el dia. I, en aquest sentit, ha remarcat que s’hauria de promoure tant com sigui possible el teletreball.

15 dies de confinament amb escoles obertes

En una entrevista a RAC-1, ha suggerit 15 dies de tancament total mantenint obertes les escoles. «El dany social i econòmic és enorme, però el mal que fem als joves si els tenim un any sense escola, és irreparable. Amb 15 dies tancats hauríem de reduir la incidència a la meitat», opina. 

Codina ha dit que qualsevol mesura que impliqui una reducció dels contactes és positiva. I, en cas que el confinament domiciliari de dues setmanes no s’acabi aplicant, assegura que un de local seria més útil que per regions sanitàries o el tancament de Catalunya.

Segons López Codina, la millora lleugera d'algunes dades s’han d’agafar amb pinces perquè hi ha un «cert endarreriment» en les dades actuals pel volum de PCR que s’estan fent. Codina creu que encara es pot trigar set dies a doblegar la corba i per això creu que seria millor prendre mesures més contundents.

A Madrid es fan menys tests

López Codina també ha donat una possible explicació a la reducció dels contagis que hi ha actualment a Madrid respecte als que s’estan registrant a Catalunya. «Madrid probablement va al davant de Catalunya en contagis. El que s’ha observat és una disminució del nombre de testos. Estan fent testos d’antígens que només són efectius amb casos d’alta càrrega viral, però molts asimptomàtics no els detectaran. A Catalunya encara es fan més PCR», ha explicat.

Codina diu que un bon reflex de la situació són les hospitalitzacions i, en aquest cas, continuen sent més altes a Madrid que a Catalunya.