El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

El confinament perimetral que vol aplicar el Govern: restriccions més dures i possibilitat de nous tancaments

El Govern descarta el confinament de cap de setmana, però n'aplicarà un de perimetral | Centres esportius, cines, teatres i centres comercials podrien rebre noves restriccions

El confinament ja és sobre la taula. Després de la negativa rebuda a última hora del passat dimarts de poder dur a terme tancaments domiciliaris, el Govern de la Generalitat ja treballa en diverses alternatives que es podrien implantar en breu. La primera, un confinament perimetral. Amb la lliçó apresa, però, sembla que el Govern podria anar més enllà i fins i tot plantejar-se noves restriccions (o fins i tot el tancament) d’espais com centres esportius, cinemes, teatres o centres comercials.

Segons avança ‘La Vanguardia’, la idea és sobre la taula i el Govern la valora. L’únic espai que, en aquesta línia, quedaria lliure de restriccions series les escoles que imparteixin ensenyament obligatori. Les universitats i el batxillerat es destinaria a sessions telemàtiques, com ja passa des de fa una setmana. 

De fet, fonts del mateix Govern de la Generalitat asseguren que les mesures es podrien anunciar demà mateix i que entrin en vigor ja aquest divendres, 30 d'octubre. 

El govern espanyol diu 'no', ara per ara, al confinament domiciliari

D’altra banda, El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el decret d'estat d'alarma aprovat el passat diumenge «no permet confinaments domiciliaris ni d'un dia, ni de dos ni de cap de setmana». En declaracions a TV3, ha afegit que tampoc té cap «petició formal» per part del Govern per portar a terme aquesta mesura i ha valorat que el que sí permet el decret són confinaments perimetrals. Precisament, Illa ha defensat que el decret habilita a prendre mesures «prou contundents» per contenir i rebaixar la corba de contagis. «Hi ha un ventall d'opcions abans d'arribar a aquest punt. Hauríem de poder-ho evitar, sense que ho puguem descartar», ha dit.

Illa ha explicat que en la reunió que va mantenir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el passat dilluns van analitzar la situació i la consellera li va transmetre la possibilitat d'anar a mesures més estrictes si no hi havia una millora, però sense concretar.

El ministre ha valorat que ara «no es tracta de deixar de fer totes les coses» però sí "aprendre a fer-les d'una forma diferent» i evitar «per tots els mitjans possibles un confinament domiciliari».