Imatge d'arxiu d'un helicòpter del SEM

Caos a l'AP-7: més de 7 quilòmetres de cues per un accident al Papiol

Les retencions que es perllonguen entre Sant Cugat del Vallès i el Papiol

Problemes a l'AP-7. Un accident a l'altura del Papiol a les 14.25 hores de la tarda provoca a hores d'ara retencions de fins a 9 quilòmetres. Les cues arriben fins a Sant Cugat del Vallès. Fins al punt del succés s'hi ha desplaçat una dotació del SEM

En aquesta mateixa línia, el servei català de Trànsit explica que es fan desviacions i que hi ha un carril d'accés tallat a la B-23. 

Polèmica en les oposicions a Bombers: prop de la meitat d'aspirants, eliminats

Polèmica en les oposicions per formar part del cos de Bombers de la Generalitat, després que prop de la meitat dels aspirants han quedat fora del procés en la prova psicotècnica. En total, han estat 488 persones —de les 1.094 que han arribat a aquesta fase— les que han suspès el test de personalitat, una situació en què els sindicats i els mateixos opositors no els quadren els números i hi veuen irregularitats. Per això, han demanat que es revisi el procés, que ha efectuat una empresa privada.

Els aspirants que han quedat eliminats del procés d'oposició s'han concentrat aquest dimecres davant el Departament d'Interior per demanar respostes. En aquest sentit, lamenten aquesta situació després d'haver-se preparat durant anys, estudiant molt i participant com a bombers voluntaris en les campanyes d'estiu i dels agents forestals. Un dels aspirants que s'ha manifestat avui a Barcelona, Aniol Collado, ha manifestat a TV3 que «estudiar cada dia, compaginar-ho amb feina. S'han donat resultats molt bons i s'ha exclòs molta gent molt vàlida només per aquest test de personalitat clínic».

Els opositors al cos de Bombers demanen explicacions sobre els fets. En aquest sentit, demanen que «s'especifiquin quins han sigut veritablement els criteris de correcció, perquè amb preguntes tan clares la variabilitat de respostes no pot haver sigut gaire distant entre els mateixos opositors». Els sindicats de Bombers posen en dubte els resultats de les proves, ja que en l'última convocatòria la xifra de no aptes va ser del 8%, mentre que en aquesta última s'ha arribat fins al 44%.