Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, amb la mà davant la boca

El Banc Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria fins a 2.000 empleats

Els sindicats asseguren que no en tenen constància

El Banc Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria entre 1.500 i 2.000 empleats de l'entitat, unes xifres que suposen entre el 10% i el 15% de la plantilla. Segons les primeres informacions que ha fet públiques aquest dimecres el mitjà 'El Confidencial', el banc presidit per Josep Oliu buscaria sortides «no traumàtiques» amb l'objectiu d'adaptar el banc a la digitalització i ajustar costos per fer front a la crisi de la Covid-19.

Per la seva banda, el banc ha evitat fer comentaris, mentre que els sindicats asseguren que no tenen constància del pla. Malgrat tot, els treballadors apunten que la notícia «no sobta». En aquest sentit, l'entitat ja va anunciar el passat setembre el tancament de 164 sucursals al Regne Unit de TSB, la seva filial britànica, per retallar costos.

El banc vol simplificar l'estructura

Durant l'última presentació de resultats corresponents al segon trimestre de 2020, el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, ja va avançar que la idea era fer una accelerada en el tancament d'oficines per a enguany, sumant 90 sucursals afectades respecte a les previstes, fins a un total de 230, la qual cosa implicaria haver d'estudiar una estratègia amb alternatives per als empleats.

Aquesta reducció d'oficines donaria pas a una simplificació de l'estructura, gràcies a la migració de forma més massiva a canals remots i a l'autoservei, que finalment derivarà en la sortida de fins a 2.000 empleats, si bé el nombre de llocs definitius que es veuran afectats dependrà en tot cas de l'acord que s'aconsegueixi aconseguir amb els sindicats.

A aquesta retallada se sumen els 900 treballadors que sortiran de la seva filial britànica, TSB, durant 2021, després del tancament de 164 oficines a Regne Unit, un ajust confirmat per Banc Sabadell el mes de setembre passat. En TSB, el banc preveu que la majoria s'adhereixi a un pla d'acomiadaments voluntaris i a més està implementant un programa de formació integral per a ajudar als qui abandonin l'entitat a trobar una altra ocupació. Al tancament de juny, TSB tenia 7.133 empleats, mil menys que un any abans.

El cas del Sabadell és pràcticament calcat al del Banco Santander, i és que el diari 'Expansión' apunta que l'entitat presidida per Ana Botín té intenció de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectaria 3.000 treballadors. Des del banc, però, encara no s'ha confirmat la informació.