Colau, sobre la seguretat a Barcelona: «No hi ha crisi, no hi ha una situació descontrolada»

L'alcaldessa reclama que Endesa assumeixi íntegre el deute de les famílies vulnerables perquè n'és «responsable»

Ada Colau ha assegurat que a Barcelona «no hi ha una crisi de seguretat» i que «estem entre les ciutats més segures del món»
Ada Colau ha assegurat que a Barcelona «no hi ha una crisi de seguretat» | Catalunya Diari

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que «no hi ha una crisi de seguretat, no hi ha una situació descontrolada» i ha afegit que «estem entre les ciutats més segures del món». Pel que fa a la pobresa energètica, l'alcaldessa ha reclamat que Endesa assumeixi íntegre el deute de les famílies vulnerables perquè n'és «responsable» i que la Generalitat es posi «ferma» i no cedeixi «ni un mil·límetre».

Colau denuncia les barbaritats que s’han dit

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha reconegut que hi ha «un problema concret» que té a veure amb el canvi del tractament judicial dels furts de fa dos anys, que considera que ha provocat que els furts s'hagin «disparat», el que ha destacat que «ha passat a tot Espanya», però «en una ciutat global amb trenta milions de turistes, ha pujat més». Per afrontar la situació ha dit que «ara tothom s'ha posat les piles», en referència a les darreres reunions entre les administracions, el que comportarà «millores en els pròxims mesos».

Pel que fa a les reunions sobre seguretat de les administracions dels darrers dies, ha dit que fa més d'un any que s'haurien d'haver produït i que per afrontar la seguretat «el tema judicial és central». Colau ha destacat que va tenir millor relació amb els anteriors consellers d'Interior que amb Miquel Buch. Ha dit que ha estat «molt difícil» treballar amb el conseller però que això ha canviat a partir de les darreres eleccions municipals. «Benvingut sigui el pla de xoc», ha dit.

També ha denunciat l'ús de la seguretat per part d'alguns partits polítics: «No podem permetre que ningú faci campanya electoral dient que Barcelona és un caos. Això no pot quedar impune». També ha denunciat que alguns han dit «autèntiques barbaritats». «No pot ser que Casado pugui anar dient que t'apunyalen pel carrer», ha afegit en relació al líder del PP.

Mossos d'Esquadra davant la Sagrada Família
Mossos d'Esquadra davant la Sagrada Família | Europa Press

Pel que fa als locals del Port Olímpic, on dijous va morir una dona apunyalada, Colau ha insistit que no li agrada el «model d'oci» del Port Olímpic, que no el veu «adequat» i ha explicat que al gener es podria fer el canvi de competències de l'espai i «al voltant del mes de març» podrien iniciar el tancament dels locals.

«La Generalitat s'ha de posar ferma amb Endesa»

Durant els darrers dies les administracions han celebrat diverses reunions per tenir una posició unitària davant Endesa pel que fa al deute que acumulen les famílies vulnerables. En aquest sentit, Colau ha dit que l'administració no ha de pagar la meitat del deute, sinó que tot l'ha d'assumir la companyia elèctrica.

«És Endesa qui ha d'assumir el cost del deute a les famílies vulnerables» perquè és «responsable» de no haver signat l'acord quan li van proposar, ha manifestat Colau. «Entenem que és un bé de primera necessitat i per tant no es pot tallar el subministrament», ha reivindicat.

«La Generalitat s'ha de posar ferma, no pot ser que cedeixi ni un mil·límetre davant el xantatge d'una multinacional que té les tarifes més cares de tota Europa», ha reclamat Colau, que ha argumentat que «Endesa té un benefici milionari, el deute d'aquestes persones amb pobresa energètica és mínim». Ha afegit que el model energètic actual és «inacceptable» i que en cal «un altre».

També et pot interessar...


Comentaris
Anna
Colau tu ets la responsable daixo. Ara no ten rentis les mans. Com t'atreveixes a dir que bcn no es un caos i q son fets aillats...sdummeix les teves acagades i no xarris mes del compte que ya et fas pesada...

envia el comentari