Imatge de Blanca Fernández Ochoa

La família Fernández Ochoa lluita per apaivagar l'enorme dolor de Dolores Ochoa, mare de Blanca

Dolores va passar un dels pitjors moments de la seva vida en 2006, any en què mor Paco Fernández Ochoa, germà de Blanca, i ara sembla que ha de tornar a afrontar un immens dolor

La història de Blanca Fernández Ochoa ha commocionat a tot el país, però sobretot amb la recent notícia de la seva mort. 11 dies després que es coneguessin les primeres notícies sobre la seva desaparició, va aparèixer el passat dimecres el cos sense vida que, suposadament, correspondria a l'exesquiadora. 

Aquesta tràgica mort ha afectat de manera sobtada al seu entorn més pròxim: la seva família. Els seus fills, germans, amics... estan molt afectats. Però hi ha una persona que està patint aquesta pèrdua amb un especial dolor: la seva mare. 

Dolores Ochoa, mare de campions

Dolores Ochoa, la mare de l'exesportista, és el centre de les preocupacions de la família ara mateix. Segons sembla, Dolores es troba especialment afectada per la mort de la seva filla, i la família està tractant d'alleugerir el dolor que pot estar arribant a sentir la dona, mentre lluita per a poder sobrepassar la situació el més ràpid possible, fet que no és fàcil, precisament. 

A més, s'ha de destacar que la mare d'aquesta família  ja va patir una mort molt dolorosa: la del germà de Blanca, Paco Fernández Ochoa. El també guanyador d'una medalla olímpica va perdre la vida amb la mateixa edat que Blanca ens ha abandonat, amb 56 anys, però ho va fer després de perdre la batalla contra un càncer l'any 2006. 

Dolores Ochoa, 2006
Dolores durant els dies posteriors a la defunció del seu fill Paco, el 2006 | Cedida

 

Una mare lluitadora pels seus fills

Dolores ha estat una lluitadora durant tota la seva vida, ja que l'ha dedicat a treballar perquè als seus fills no els faltés res. De fet, en moltes entrevistes, Blanca assegurava que el fort caràcter que tenien tant ella com el seu germà Paco venia donat de la forma de ser de la seva mare. 

A més, cal destacar que va ser gràcies a la feina dels seus dos progenitors que els Fernández Ochoa van poder descobrir l'esport que els portaria a l'èxit: tant la mare, Dolores, com el pare, Francisco, van treballar a l'àrea de restauració de la Federació Espanyola d'Esquí. En aquest fet també hi van influir el seu canvi de domicili cap a Navacerrada, a Cercedilla. Aquest entorn natural a la serra de Madrid els va despertar la seva passió per l'esquí. 

Blanca va ser la  primera filla que va tenir el matrimoni, ja que tots, abans que ella, havien sigut nois. En total, van ser vuit els germans que van formar la família, però per a Dolores sempre Blanca seria la serva «flor». Quan la mare ja va perdre al seu fill Paco, va dir públicament que: «Els meus fills són el millor que tinc, són meravellosos».

També et pot interessar...