L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

Colau portarà l'acte de Vox a la plaça Sant Jaume davant la Fiscalia de Delictes d'Odi

Així ho ha confirmat l'alcaldessa a través de Twitter

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que el consistori portarà l'acte de Vox celebrat aquest diumenge a la plaça Sant Jaume davant la Fiscalia de Delictes d'Odi. En un missatge a Twitter, Colau ha carregat contra el comportament dels simpatitzants del partit ultradretà, adjuntant un vídeo on se'ls pot veure fent la salutació feixista.

«Una cosa és la llibertat d'expressió i una altra l'exaltació del feixisme i el nazisme», ha escrit. Per la seva banda, el regidor de Drets de Ciutadania de l'ajuntament, Marc Serra, ha recordat que «l'exaltació del nazisme és un delicte» i ha enviat un missatge al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper. «Confiem que ordeni als Mossos que identifiqui als seus autors», ha piulat.

D'altra banda, l'alcaldessa també ha assenyalat que «davant del feixisme no valen dubtes, només la condemna. A Barcelona hem denunciat davant la Fiscalia» després de comentar que «Abascal a Barcelona parla de govern 'il·legítim'. Seguidors seus fan salutacions feixistes. Militars retirats fantasiegen amb afusellar a 26 milions d'espanyols».

Càrregues a prop de Plaça Sant Jaume per evitar que els CDR accedeixin a l'acte de Vox

Durant al llarg del matí s'han viscut diversos moments de tensió. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un fort dispositiu policial per evitar que els CDR accedissin a l'acte de VOX i els manifestants s'han quedat encapsulats als carrers de Jaume I i de la Llibreria. La policia ha hagut d'efectuar diverses càrregues durant l'operatiu.