Aprofitant l'inici de la campanya electoral, el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC) ha fet arribar als partits un seguit de reclamacions per fer de Catalunya «un país esportiu». D'aquesta manera, l'entitat ha posat sobre la taula un total de tretze peticions en defensa del sector, proposant a les formacions que les incorporin als seus programes electorals de cara als comicis del 14-F. Entre les més destacades hi ha la necessitat de declarar l'esport com un «servei essencial». Un fet que segons el president de la COPLEFC, Pere Manuel, els hauria estalviat «molts maldecaps» en un any marcat per la pandèmia del coronavirus.
Una altra de les peticions té a veure amb l'existència de la Conselleria de l'Esport i l'Activitat Física com a òrgan polític amb veu «d'igual a igual» davant la resta de departaments del Govern. Des del col·legi, consideren que es tracta d'un organisme «absolutament necessari» per tenir «un interlocutor del màxim nivell i responsabilitat».
La COPLEFC aporta diferents solucions per sobreviure a l’actual situació
D'altra banda, l'entitat sosté que després d'un «any nefast» per al conjunt del país en molts sentits, i després de quatre tancaments del sector és «de justícia» rescatar les entitats, les empreses i els professionals. Així, algunes de les solucions que proposa el document de la COPLEFC passa per «alleujar càrregues com l'IVA, o bé oferir ajuts directes més abundants».
També demana no ajornar més «un pla d'intervenció educativa» que comporti un mínim de tres hores setmanals d'Educació Física als diversos nivells educatius. Un altre dels fronts oberts, consideren que és la legislació actual, «que ha quedat desfasada». Segons el president de l'entitat, «hi ha professions que no es recullen, així com un nombrós voluntariat esportiu funciona en uns llimbs legals que resulten perjudicials per al conjunt professional».
Des del col·legi esperen que els partits destinataris es facin ressò de les reclamacions i ho assumeixin als programes electorals. Al document, Manuel recorda que volen posar-hi el seu «gra de sorra» i que tothom ha de «sumar» per fer un món «més humà, social i saludable».