Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Port de la Selva.

La comarca que té el poble més ric i alhora el més pobre de Catalunya

Segons l'IDESCAT, la comarca concentra el municipi més pobre i més ric de Catalunya

Aquest dimecres l'Institut d'Estadística de Catalunya ha publicat els resultats d'un estudi en el qual es reflecteix la renda familiar disponible bruta dels municipis amb més de 1.000 habitants. Segons ha informat RAC1, els resultats indiquen que la majoria dels territoris van registrar el 2020 una caiguda de la renda per hàbitat, que s'explica per l'impacte de la covid.

Segons l'IDESCAT, el municipi més ric és Riudarenes, seguit de Matadepera i Sant Just Desvern. Mentre que els més pobres són Lloret de Mar, Ulldecona i Roses. Per tant, la comarca de la Selva té el municipi més ric i el més pobre de Catalunya.

Mentre que la renda elevada del municipi de Riudarenes s'explica per la indústria i un premi de loteria, la pobresa de Lloret de Mar  es podria justificar arran dels ERTOs que hi va haver al sector turístic arran de la pandèmia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La comarca de la Selva té el municipi més ric i més pobre

El resultat de l'estudi de l'IDESCAT destaca una coincidència: la Selva concentra el municipi més ric i el municipi més pobre. La renda mitjana dels diferents municipis és de 17.600 €, però la de Riudarenes és el triple: el municipi té una renda de 52.900 euros. En canvi, Lloret de Mar és un cas totalment contrari. 

Municipi de Riudarenes, la Selva.
Municipi de Riudarenes, la Selva. | La Selva turisme

Tot i pertànyer a la mateixa comarca, la renda de Lloret de Mar se situa per sota de la mitjana. Concretament, la renda del municipi és d'11.400 euros, un 35% menys que la mitjana.

Platja de Lloret de Mar.
Lloret de Mar és el municipi amb la renda més baixa. | Ajuntament de Lloret de Mar

Segons ha informat RAC1, el director d'estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Ramon Rovira, ha explicat a La Vanguardia que la baixa renda del municipi de la Costa Brava pot ser pels ERTOs que hi va haver amb la pandèmia al sector turístic o perquè molts treballadors de la temporada d'estiu no hi tenen residència.