Pla conjunt de dues infermeres preparant les dosis de la vacuna contra la covid-19 en la campanya de vacunació de la segona dosi

Comença la campanya de vacunació per als treballadors de la fruita del Baix Segre

Els treballadors d'aquest sector rebran el vaccí de Janssen, del qual només es necessita una dosi

La campanya de vacunació contra la Covid-19 continua en marxa. A poc a poc, cada vegada hi ha un percentatge més alt de la població que han rebut el vaccí (sigui amb una o dues dosis) per combatre el coronavirus. Això, sumat a l'arribada del bon temps, ha permès millorar les dades epidemiològiques i, de pas, relaxar bona part de les mesures restrictives que s'havien implementat a Catalunya i també a la resta de l'estat. 

De fet, es preveu que durant el juny i juliol la campanya arribi a la fase de la vacunació en massa i, d'aquesta manera, s'arribi a la desitjada immunització de grup que permeti tornar, més o menys, a la normalitat que hi havia abans de l'aparició del virus. Amb tot això, aquest dimecres s'ha iniciat una nova fase del pla de vacunació amb l'administració de dosis a un nou sector de la població: els treballadors de la fruita del Baix Segre. 

Els treballadors de la fruita del Baix Segre reben les primeres vacunes

El Departament de Salut ha començat aquest dimecres a vacunar els treballadors d'empreses fruiteres del Baix Segre. Ho han fet administrant la vacuna Janssen, de la qual només es necessita una dosi per arribar a la immunització. La vacunació a aquest sector serà universal, ja que s'aplicarà independentment de l'edat que tinguin els treballadors en qüestió.

300 dosis administrades i se n'esperen 3.600 més

Aquest dimecres, doncs, s'ha donat el tret de sortida a aquesta fase de la vacunació amb l'administració del vaccí monodosi a unes 300 persones a la població de Soses, a la comarca del Segrià. A banda d'aquestes 300 dosis administrades avui dimecres, en els pròxims dies, n'arribaran 3.600 més i es preveu que es puguin posar durant el cap de setmana i la setmana vinent. Així ho ha anunciat la consellera en funcions del Departament de Salut, Alba Vergés.

L'encara responsable de Salut també ha indicat que també hi haurà altres punts en què es vacunarà als treballadors agraris, com ara les poblacions d'Alcarràs o Lleida. Finalment, Vergés també ha explicat que mantenen contactes amb el govern de l'Aragó, que començarà divendres a vacunar treballadors agraris en aquesta comunitat.