Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sortida de sol des del Far del Fangar, Deltebre

Bones notícies pels fans del sol i nou salt endavant de les TºC: Previsió Catalunya dijous 20 de maig de 2021

Malgrat que encara hi haurà força núvols, el sol s’anirà obrint pas a mesura que avanci el dia amb temperatures que s’enfilaran una mica més

Després d’un dimecres força tranquil i estable a gran part de Catalunya, malgrat les nuvolades més compactes i denses de les comarques de Girona i de la costa amb alguna gotellada, aquest dijous, 20 de maig, millora clarament el temps, amb més estones de sol. Així doncs, estaran de sort els amats del cel assolellat, ja que tot i que fins al migdia encara estarà més aviat tapat entre Barcelona i sectors de l’est, serà havent dinat quan els núvols s’aniran trencant i desfent i donaran pas a una tarda més lluïda arreu del territori.

No obstant, són probables alguns plugims dispersos de matinada entre el Pirineu i Prepirineu de Girona, a prop de la Garrotxa, i també durant les primeres hores del dia és possible  algun ruixat feble  des de la costa tarragonina fins al Maresme. Tot plegat amb temperatures que s’enfilaran una mica més i moltes màximes rondaran els 22 ºC i 28 ºC. Així doncs, serà el preludi d’una breu calorada que viurem divendres amb molts termòmetres per damunt dels 25 ºC, especialment al prelitoral i la Catalunya Central.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Més sol amb el pas de les hores

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera una lleugera millora, tot i que encara estem lluny dels cels blaus i esplèndids. Tindrem  més estones de sol arreu que no pas dies enrere, sobretot cap a les comarques de Girona. Malgrat tot, això serà havent dinat, quan els núvols s’aniran esqueixant ràpidament i el sol amb tan sols algunes traces de núvols alts tornarà a guanyar protagonisme a la major part. Segur que serà d’agrair per moltes persones, ja que el sol s’ha fet de pregar i poc s’ha deixat veure les últimes hores a punts sobretot del nord-est. No obstant, abans però, haurem de pagar el petit peatge d’alguns  intervals de núvols baixos i algunes boirines en sectors de la Catalunya Central, comarques de Girona, prelitoral i litoral de Barcelona. A la resta, ja ens llevarem de bon matí amb un cel més assolellat.

D’altra banda, no es descarten algunes gotes de matinada al Pirineu i Prepirineu de Girona o a prop de la Garrotxa, així mateix, és probable algun plugim o ruixat feble  durant el matí entre la costa de Tarragona, punts del Garraf, passant per la costa barcelonina i fins al Maresme. Les ventades als dos extrems de Catalunya aniran clarament a la baixa.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 20 de maig del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 20 de maig del 2021
Mapa de previsió per dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Ambient una mica més càlid al migdia

Si ens fixem en les temperatures, pujaran un esglaó més durant les hores centrals del dia, sobretot en trams del Pirineu, així com també en alguns sectors entre les comarques de Girona i Barcelona, a més del Segrià, les Garrigues, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Mentrestant, s’espera una lleugera davallada en alguns trams de l’Empordà, l’interior de Tarragona i la Costa Daura. En tot cas,  moltes màximes es mouran al voltant dels 22 ºC i 28 ºC, quedant més frenades en sectors de muntanya i punts del litoral.

Pel que fa a les mínimes, seran semblants o una mica més baixes, tot i que de manera puntual cap a àrees del nord-est del territori podran ser subtilment més altes. Així doncs, fareu bé d’agafar alguna peça de màniga llarga per les primeres i últimes hores del dia, ja que el contrast tèrmic tornarà a ser força marcat entre el dia i la nit.

A punt de tornar a superar els 25 ºC a molts sectors

De cara als propers dies, segons els últims mapes, es va confirmant un  petit, curt i fugaç pic de calor de cara a divendres. Així doncs, podrem tornar a viure una calorada a molts punts amb màximes per sobre dels 25 ºC, especialment a les comarques del prelitoral i l’interior. Per ara, tot indica que on més pujaran els termòmetres serà cap a l’est i nord-est, on últimament les temperatures han quedat força frenades per culpa dels núvols i l’absència de sol. Així doncs, serà probable veure màximes a Girona rondant els 25 ºC i a Figueres els 26 ºC.

Tot plegat acompanyat d’un ambient amb sol i teranyines de núvols alts amb poques opcions de pluja, en tot cas alguns ruixats dispersos cap al Pirineu de Lleida.