Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una nena agafa una mascareta amb la mà

Comencen els cribratges massius a dos centres educatius de Barcelona

L'objectiu és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles

Una nena agafa una mascareta amb la mà
Comencen els cribratges massius a dos centres educatius de Barcelona | iStockPhoto (lithiumcloud)

El Departament de Salut, el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Barcelona han posat en marxa aquest dijous cribratges massius a dos centres educatius de la ciutat: l'Institut Escola Trinitat Nova i el col·legi Amor de Dios, tots dos del districte de Nou Barris. A aquestes actuacions seguirà el testat intensiu a l'Escola PIA Sant Antoni, un centre concertat al barri del Raval, que es farà dimarts vinent.

Detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles

L'objectiu és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles entre les comunitats educatives d'aquests tres instituts de Barcelona, que sumen 1.380 persones censades, per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l'expansió del coronavirus.

En concret, a l'Institut Escola Trinitat Nova s'estan fent proves a un total de 335 persones. La majoria, 282, són alumnes de cinquè i sisè de primària i ESO, mentre que 53 són personal del centre.

Pel que fa al cribratge al centre educatiu concertat de primària i secundària al Col·legi Amor de Dios, al barri del Turó de la Peira, s'estan fent proves un total de 358 persones: 315 són alumnes d'ESO i 43 són professionals del centre.

Les proves les fan professionals de l'atenció primària, d'hospitals i del SEM

Les proves de cribratge, als centres educatius, les fan professionals de l'atenció primària, d'hospitals i del SEM desplaçats. Un cop es disposi dels resultats, l'Agència de Salut Pública de Barcelona farà la gestió dels contactes no escolars dels casos positius.

Quant a les proves massives previstes per al pròxim dimarts 20 d'octubre a l'Escola PIA Sant Antoni, es cribrarà un total de 687 persones.

Vall d'Hebron dona per controlat l'efecte dels brots a l'hospital

L'Hospital Vall d'Hebron ha donat per controlat l'efecte dels brots recents de coronavirus al centre que es van detectar a diferents àrees de l'hospital. Segons ha pogut saber l'ACN, hi ha 28 pacients i 12 professionals afectats, la majoria asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Per evitar el risc de sorgiment de nous brots, aquest cap de setmana està previst que comenci un cribratge massiu que s'estendrà en els pròxims dies i es farà a totes les àrees de l'hospital. Es realitzarà amb equips mòbils que aniran recorrent els diversos espais i unitats del centre.

L'hospital ha remarcat que tot i l'empitjorament de la situació epidemiològica a la comunitat i al centre continuen amb l'activitat ordinària compatibilitzant-la amb l'augment de pacients de covid-19.