Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cartell anunciant l'inici de les obres a la C-31 a Cunit.

Comencen les esperades obres de millora de la C-31 al seu pas per Cunit

Duraran sis mesos i la part amb més impacte es farà després de l'estiu

Ha costat, però finalment ja han començat les obres de millora de la C-31 al seu pas per Cunit. El Departament de Territori ha anunciat l'inici dels treballs que han de suposar un canvi important en una via per la qual passen uns 20.000 vehicles al dia.

Les obres havien de començar inicialment el 2017, any en què es va presentar el projecte, però s'han anat retardant. Durant aquests quatre anys hi ha hagut nombrosos atropellaments a la zona, que van portar els veïns a manifestar-se fa quinze mesos.

Sis mesos d'obres

Les obres duraran un període de sis mesos, amb una inversió d'1,7 milions d'euros. L'objectiu és millorar la mobilitat i la seguretat viària en aquest tram de tres quilòmetres, per pacificar el trànsit i donar seguretat als vianants

Entre les actuacions previstes hi ha la construcció d'un carril bici de dues direccions, l'ampliació de les voreres i fer un separador de fluxos a la mitjana. També es milloraran els passos de vianants i se'n faran de nous, a més de reduir l'amplada dels carrils. 

A la intersecció amb el carrer de Montblanc es farà una nova rotonda, amb una reordenació dels accessos a la via. Per últim, s'instal·larà nou enllumenat en diversos punts i es rehabilitarà el ferm de la calçada.

Afectacions

Des del Departament asseguren que la mobilitat durant les obres estarà assegurada, ja que es tindran en compte les hores punta. Igualment, les principals afectacions s'han deixat per a després de la temporada d'estiu. El grup municipal d'ERC havia demanat justament que les obres comencessin després de l'estiu.