Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comencen les obres del carrer de la Victòria de Reus

El vial es quedarà sense les característiques llambordes i es renovarà a imatge dels carrers adjacents on ja s'ha actuat

Carrer de la Victòria de Reus
Carrer de la Victòria de Reus | Google Maps

 

Aquest dilluns comencen quatre mesos d'obres al carrer de la Victòria de Reus i a dos trams dels carrers travessers, el de la Verge Maria i el de Joan Martell. Durant aquestes setze setmanes, aquests vials de Reus veuran renovada la seva imatge i millorada la seva accessibilitat, tant a peu com en cotxe. Es tracta de seguir la línia de treball que ja s'ha executat en altres carrers d'aquesta mateixa zona de Reus, compresa entre l'avinguda de Prat de la Riba i el passeig de Mata, i entre el passeig de Sunyer i el carrer del General Moragues. 

Més vorera i sense aparcament al carrer de la Victòria

Un dels canvis més evidents serà la desaparició de les llambordes —popularment anomenades 'adoquins'— com ja ha passat a vials de la zona i com ha d'acabar passant a tot el barri. Els carrers quedaran a un sol nivell amb base de formigó i paviment asfàltic, i se suprimiran les places d'aparcament en superfície per poder eixamplar les voreres. El govern local considera que hi ha prou aparcaments municipals propers a aquesta zona per pal·liar la desaparició d'aquestes places de superfície —els pàrquings subterranis de la plaça de la Llibertat, de la de les Oques i el de Sant Ferran—.

Plànol dels carrers afectats per aquesta fase de la reforma
Plànol dels carrers afectats per aquesta fase de la reforma | TarragonaDigital.com

 

Les obres compten amb un termini d'execució de quatre mesos i un pressupost de 182.458,07 euros del qual una part la pagaran els veïns afectats a través de contribucions especials. Aquest impost suposarà el 35 % de l'import total de les obres i es va aprovar al plenari municipal del mes d'octubre. Es tracta, de fet, de la mateixa proporció que s'ha aplicat en altres situacions similars.

La progressiva desaparició de les llambordes de Reus

El govern actual té en ment que acabin desapareixent les llambordes que encara hi ha a alguns carrers i vials de la ciutat. La primera fase, que s'està executant de manera progressiva, s'ocupa dels carrers situats entre l'avinguda de Prat de la Riba, el passeig de Mata, el passeig de Sunyer i el carrer del General Moragues. Quan s'hagin renovat tots els carrers d'aquesta zona —i quan el calendari i el pressupost ho permetin—, s'hauria d'avançar cap a la següent fase: el barri del Carme.

Imatge del carrer de Nolla
Imatge del carrer de Nolla | TarragonaDigital.com

 

En aquest cas, es tracta d'unes obres que han d'anar en paral·lel a la remodelació que ha de patir el barri els propers anys, i que va des d'arreglar carrers fins a enderrocar edificis per «oxigenar» el barri segons han explicat, sovint, fonts municipals. En un futur encara amb menys concressió, també s'hauria d'acabar actuant al passeig de Misericòrdia per tal de treure'n les llambordes dels dos carrils.

De tot plegat en quedarà un record, el carrer de Nolla, travesser a la raval de Santa Anna i encara amb llambordes a terra. Els vehicles no hi circulen, i és per això que se'l deixarà, amb una placa que ja fa temps que hi llueix, per explicar com era la fesomia dels carrers de Reus i qui s'encarregava que es mantingués d'aquesta manera.