Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una botiga oberta al centre de Barcelona durant la pandèmia

El comerç de Barcelona alerta del possible tancament del 50% de les empreses del centre

Barcelona Oberta, Barcelona Comerç i Gremi de Restauració avisen que els empresaris comencen «a rendir-se»
Imatge d'una botiga oberta al centre de Barcelona durant la pandèmia
Les associacions comercials de Barcelona critiquen que el Govern els obligui a tancar durant els caps de setmana. | Europa Press

Barcelona Oberta, Barcelona Comerç i Gremi de Restauració de Barcelona han reclamat al Govern que modifiqui les restriccions actuals, vigents fins al 7 de febrer, perquè l'economia local «s'està dessagnant». En un comunicat conjunt, han assenyalat que «les administracions no poden seguir demanant prudència i sacrificis a un teixit empresarial que ja comença a rendir-se».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Així, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha assegurat que «estem davant del possible tancament del 50% de les empreses del centre de Barcelona i la pèrdua de milers de llocs de treball». És per això que ha llançat un crit d'ajuda, assegurant que «necessitem oxigen: sense ajudes directes i amb les restriccions actuals, discriminatòries, estem accelerant l'atur, la depressió i el tancament d'empreses».

En el mateix sentit s'ha pronunciat Salva Vendrell, de Barcelona Comerç, que ha afegit que «no té cap sentit que ens obliguin a tancar els dissabtes, un dia important». , ha afegit Salva Vendrell, de Barcelona Comerç. Jené també ha manifestat que «urgeix una gestió que estabilitzi la pressió econòmica i sanitària», metre que el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha criticat que «el Govern està condemnant la restauració a una letargia de la qual amb prou feines despertarem».

«No podem sobreviure»

Des de Barcelona Comerç, Salva Vendrell ha indicat que els protocols de seguretat de les botigues «són els mateixos durant tota la setmana» i que per això «no té cap sentit» que els obliguin a tancar el cap de setmana. «Ens estem carregant d'estoc i perdent liquiditat. Tenim la sensació que el Govern ens permet una mínima escletxa perquè no puguem dir que ens han tancat, però el que és obvi és que amb aquest petit marge no podem sobreviure», ha afegit.

Segons ha dit, amb el tancament del comerç no essencial durant els caps de setmana es desvien compres «a plataformes en línia que sí que poden vendre qualsevol producte, sigui essencial o no, de dilluns a diumenge».

Per la seva banda, Roger Pallarols, del Gremi de Restauració, ha dit que «l'atur creix, els concursos de creditors augmenten i la xifra de treballadors en ERTO no baixa». «Aquesta és la crua realitat d'una ciutat asfixiada. Per aturar aquesta hemorràgia que amenaça la vida de milers de restauradors, necessitem recuperar l'horari ininterromput i potenciar les terrasses a l'aire lliure», ha afegit.