El comerç lamenta pèrdues «de més del 75%» durant les rebaixes de Nadal

El tancament perimetral municipal ha causat estralls en aquestes dates tan assenyalades

Un home amb mascareta passant per davant d'un arbre de Nadal i decoració diversa
El comerç lamenta pèrdues «de més del 75%» durant les rebaixes de Nadal | Europa Press

Una enquesta de la patronal Pimecomerç entre gremis i associacions del sector posa de manifest que el tancament perimetral municipal ha comportat descensos «de més del 75%» de les vendes durant la campanya de rebaixes de Nadal, segons afirma l'entitat. 

Els resultats de l'enquesta

La patronal afegeix que d'entre tots els consultats, un 30% creu que les mesures actuals hauran suposat perdre més del 50% de les vendes previstes. També s'ha constatat que un 59% dels enquestats ha experimentat una disminució de vendes en comparació amb el Nadal de l'any anterior. 

Un 90% creu que el seu negoci empitjorarà o es quedarà igual de malament que ara en els pròxims sis mesos i un 16% declara que no pot garantir que el seu negoci seguirà obert.

Demanen al Govern ponderar mesures sanitàries i econòmiques

En aquest sentit, la conclusió que se’n pot desprendre és que el sector del comerç ha perdut la campanya de rebaixes de Nadal d'aquest any, i ha patit  pèrdues econòmiques en uns dels moments de l’any on normalment es produeix més facturació. 

Per tot això, la patronal ha llançat una important demanda, i és que consideren que el Govern hauria de ponderar les mesures sanitàries amb les econòmiques a l’hora d’aplicar noves mesures restrictives. Així, es podria garantir la pervivència de les dues activitats.

No és el primer cop que el sector alça la veu, ja que el comerç ha reclamat reiteradament que se’l tingui en compte a l’hora de prendre certes determinacions que puguin pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus


Comentaris

envia el comentari