Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Generalitat destinarà 4,5 milions d'euros a Comforsa, l'empresa ripollenca amb més de 350 treballadors

La Generalitat destinarà 4,5 milions d'euros a Comforsa per garantir la seva sostenibilitat

És una de les empreses principals al Ripollès | El Govern no descarta la possibilitat de vendre la companyia
La Generalitat destinarà 4,5 milions d'euros a Comforsa, l'empresa ripollenca amb més de 350 treballadors
La Generalitat destinarà 4,5 milions d'euros a Comforsa, l'empresa ripollenca amb més de 350 treballadors | Cedida

 

El Govern destinarà 4,5 milions d’euros a l’ampliació de Comforsa, a través de l’empresa pública AVANÇSA, Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya. L’objectiu de la Generalitat de Catalunya amb aquesta nova ampliació de capital, emmarcada dins del Pla Estratègic 2019-2022, és per consolidar el creixement dels darrers mesos i garantir la sostenibilitat de l’empresa.

Comforsa, que està participada en la totalitat del seu capital per l’empresa pública de la Generalitat, AVANÇSA, està especialitzada en la transformació d’acer per a forja i mecanització destinada al sector automotor. Actualment té 350 treballadors  entre els seus centres de treball situats a Campdevànol, un a Ripoll i oficines a Barcelona. A banda dels llocs de treball directes, Comforsa treballa amb 68 proveïdors del Ripollès, Osona i la Garrotxa, i 294 de la resta de Catalunya.

A partir de mitjans del 2018, l’empresa va iniciar un procés de reducció de les pèrdues i ha encadenat resultats positius durant el darrer any. Amb aquest augment de capital, la Generalitat aposta pel manteniment de l’activitat industrial del Ripollès.

No descarten la seva venda

El Departament del Govern català va demanar un estudi de mercat l'any passat per analitzar la possibilitat de vendre l'empresa. Malgrat intentar-ho amb assiduïtat, la Generalitat no ha pogut tancar mai la venda de Comforsa; ara bé, tot i haver signat la destinació de capital públic,  no descarten cap opció respecte al seu futur. 

També et pot interessar...