Zurich Seguros

Zurich planteja un ERO sobre més del 80% de treballadors de la filial a l'Hospitalet

Es vol aplicar sobre 224 persones, de les 269 que formen la plantilla actual

Els representants de l'empresa ServiAide i dels treballadors han començat aquest dilluns les negociacions sobre  l'ERO que la companyia vol aplicar sobre 224 persones, de les 269 que formen la plantilla actual al centre de l'Hospitalet de Llobregat.

ServiAide, filial d'assistència de Zurich, va comunicar als sindicats el passat 30 d'agost la intenció de prescindir d'aquests treballadors per raons «productives i organitzatives», tot i que confia a rebaixar aquesta xifra mitjançant reubicacions o altres alternatives que no suposin l'extinció del lloc de treball, com la prioritat en les assignacions de vacants d'altres empreses del grup, segons han explicat fonts de la companyia asseguradora.

En qualsevol cas, les mateixes fonts han admès que serà inevitable que d'altres perdin la feina i han avançat que  les indemnitzacions seran superiors als que estableix la llei.

CCOO ha anunciat mobilitzacions el 16 de setembre

Per la seva banda, CCOO –que ha assegurat que no «escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors». El sindicat considera que els expedients no estan basats en causes econòmiques sinó en la voluntat d'abaratir costos i ja ha anunciat mobilitzacions pel pròxim 16 de setembre, coincidint amb la propera Taula Negociadora.

  

En la primera de les trobades, celebrada aquest dilluns, els representants de l'empresa han lliurat la documentació als sindicats en què exposen les raons de l'expedient i que ara els treballadors estudiaran.

  

  

El centre de ServiAide a l'Hospitalet de Llobregat subministra serveis d'obertura, tramitació i reparació d'assistència per a les pòlisses de la llar, comunitats, comerços i pimes.  La direcció de la companyia argumenta que «l'actual context de transformació general» del sector assegurador situa les despeses de l'estructura per sobre la mitjana a altres entitats del mercat.

També et pot interessar...