Foto de l'exterior de l'edifici de la seu de BBVA a Madrid.

Comissió de 160€ per als clients del BBVA: el 'truc' per a no pagar al banc

Així pots evitar pagar comissions a l'entitat bancària

Quaranta euros per trimestre. Aquesta és la comissió que BBVA va decidir començar a cobrar a tots els seus clients per mantenir els seus comptes bancaris. A més, aquest no és l'únic banc que ha pres aquesta decisió.

El pagament de comissions per mantenir els comptes és una pràctica a què cada vegada se sumen més entitats bancàries. Així mateix, també cobren per mantenir les targetes de crèdit, per la realització de transferències i fins i tot per enviar diners en efectiu.

No obstant això, hi ha alguns trucs per evitar aquestes comissions. Si fem els càlculs, aquests 40 euros poden pujar fins i tot a 160. Per això, cada cop són més els clients que intenten fer el possible per evitar pagar de més pel manteniment dels seus productes.

Les comissions són cada cop més freqüents

Moltes entitats bancàries d'Espanya cobren per mantenir un compte, una targeta o qualsevol altre tipus de producte. Aquestes comissions dependran dels ingressos, així com de les despeses, de cada client.

Foto de l'exterior d'una oficina de BBVA.
El BBVA avisa del missatge amb què volen robar-te els diners. | Europa Press
 

Tot i això, alguns bancs, com el BBVA, Santander o CaixaBank solen posar facilitats per reduir, o fins i tot eliminar, les comissions. El BBVA, en particular, demana que els clients compleixin una sèrie de condicions per poder-ho fer.

Així pots evitar pagar la comissió a BBVA

Des de BBVA, com van decidir imposar el pagament de comissions, també han decidit rebaixar o eliminar aquests pagaments si els clients compleixen una sèrie de requisits a dur a terme al seu producte 'Compte Elecció'.

1. Tenir domiciliada la nòmina

El primer requisit consisteix a tenir domiciliada una nòmina d'un mínim de 800 euros durant almenys dos dels quatre mesos naturals abans de la revisió mensual.

2. Tenir domiciliada una prestació

Un altre pot ser percebre qualsevol tipus de prestació contributiva o no, o un subsidi per desocupació d'un mínim de 300 euros durant, com a mínim, dos dels quatre mesos naturals abans de la revisió mensual.

3. Ingressos periòdics

Les comissions també s'eliminen si es perceben ingressos periòdics d'un mínim de 800 euros durant almenys dos dels quatre mesos abans de la revisió mensual.

4. Ingrés de pla de pensions

Així mateix, també es poden evitar si es rep l'ingrés d'un pla de pensions o de previsions per un import de més de 300 euros durant tres dels quatre mesos abans de la revisió.

5. Domiciliació de rebuts

D'altra banda, una altra de les coses que es poden fer per no pagar la comissió és fer cinc càrrecs per domiciliació bancària. Aquests poden ser la factura de la llum, els rebuts del fix o mòbil, l'aigua, etc.

Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.
Si no compleixes amb aquests requisits pots fer servir un truc desconegut per no pagar. | Europa Press
 

6. Targeta de crèdit

Aquestes comissions es poden eliminar fent almenys set compres amb la targeta de crèdit cada quatre mesos. Això serveix per pagar la compra al supermercat, proveir gasolina o fins i tot roba.

7. Productes de BBVA

Una altra manera de no pagar comissions és contractant un producte de BBVA. Entre ells, es pot triar entre una hipoteca o els plans de pensions o d'inversió. A més, tampoc no es pagarà per comptar amb una renda assegurada superior a 25.000 euros. Tampoc si el client és titular d'accions de l'entitat bancària per un import més gran de 4.000 euros.

Si no compleixes els requisits, aquest truc et servirà per no pagar a BBVA

No obstant això, potser hi ha clients de BBVA que no compleixen cap d'aquests requisits. Això els obligarà a pagar les comissions pertinents. Però la bona notícia és que hi ha un truc que et pot fer estalviar aquest tràmit.

Aquest consisteix a fer ús d'una plataforma anomenada Teaming a través de la qual es poden dur a terme donacions i per això no cobren cap mena de comissió.

La quantitat mínima és de cinc euros i s'expedirà un rebut que es pot deduir a la Declaració de la Renda. El pagament pot ser rendible si cal justificar un càrrec extra per tal d'arribar a la quantitat mínima que exigeix BBVA de cinc càrrecs per domiciliacions.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp