Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Núria Bacadit a TV3

Núria Bacardit, de TV3, anuncia que ha superat la greu malaltia que patia

La periodista catalana ha rebut l'alta d'una malaltia que ha patit durant més de 5 anys

La periodista manresana, Núria Bacardit, rep l'alta de la malaltia que ha patit durant els últims cinc anys. La popular periodista de la televisió pública catalana ha penjat un missatge al seu perfil oficial de Twitter d'esperança. Aquest text ha anat acompanyat de l'informe d'alta del càncer de mama que li van diagnosticar l'estiu de 2017.

Bacardit ha rebut aquest dijous, 15 de desembre, l'informe d'alta d'un càncer de mama que li van diagnosticar fa aproximadament més de cinc anys. La malaltia li van detectar en una mamografia rutinària. «El doctor Pere Culell hi va veure alguna cosa, però no m'ho va voler explicar fins a tenir-ho segur», ha declarat la periodista al diari NacióManresa.

«El meu regal de Nadal»

La periodista va detallar que de fet, tenia preparada tota la documentació per a la mastectomia que l'acabarien fent. Actualment, Bacardit ha rebut el millor regal possible per aquest Nadal, ha assegurat al seu perfil oficial de Twitter.

«El meu regal de Nadal. Per totes, tots els que sou en el procés. Molta força. No hi ha victòria ni rendició. No és una batalla. És una malaltia que et toca i que portes com pots. I on s'hi val tot. Plorar, riure, enfonsar-se, aixecar-se», publicava la periodista del telenotícies aquest dijous al Twitter.

Aquest missatge anava acompanyat d'una imatge de la capçalera del seu informe d'alta oncològica de l'hospital Sant Joan de Déu.

Un llarg procés per arribar a superar-ho

A la periodista manresana li van diagnosticar un càncer de mama triple negatiu, el més agressiu que hi ha. Afortunadament, el càncer era molt incipient quan li van detectar, però la intervenció que calia fer-li era una mastectomia, o sigui, l'extirpació quirúrgica del pit. Bacardit assegura que va passar molts dies mirant fotografies de dones que havien passat per aquest procés, recordant que un temps abans li havien fet a la Bimba Bosé i ho havia mostrat.

Ella assegura que per aquest motiu: «no he viscut la intervenció com un trauma; el trauma, per a mi, era pensar que tenia un càncer dins meu». En aquesta mateixa intervenció també li van fer la reconstrucció del pit i va ser a conseqüència d'aquesta operació va estar un temps més llarg de baixa. Ella explica que se li va infectar i va tenir febre, dolor i molèsties i aquesta infecció va aconseguir que agafés la baixa més llarga de tot el procediment.

Mentalment, la va afectar molt més

Mentalment, assegura que la va afectar molt més. Especialment en entrar a les xarxes i només trobar comentaris negatius sobre el càncer. Ha estat aquest el motiu pel qual en només tenir l'informe d'alta l'ha volgut compartir a les xarxes.

«També s'han d'explicar les coses bones que tenen a veure amb la malaltia. Del càncer, n'he parlat moltes vegades a la feina, davant la càmera, però és molt diferent quan el pateixes en primera persona», valorava la periodista en una entrevista.

Ara per ara ha rebut l'alta i començarà un seguiment periòdic. «Mai no pots dir que estàs salvat definitivament», conclou. De totes maneres, Bacarit ha viscut aquest pas en el procés tan important com és rebre l'alta com un regal per aquest Nadal.