Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents dels Mossos d'Esquadra fent control de trànsit en un carretera

La DGT activa 5 nous radars a les carreteres catalanes

Amb aquests nous punts de control s'arribaran a més de 250 radars a tot el territori

De mica en mica, la Direcció General de Trànsit (DGT) va afegint nous radars a les vies catalanes. Molts d'aquests nous controladors de velocitat són més moderns i sofisticats. Amb la instal·lació de cinc nous cinemòmetres a Catalunya, s'arribarà a controlar la velocitat en uns 250 punts aproximadament. 

El principal objectiu que té la DGT és ampliar en diversos centenars els diferents dispositius per controlar els excessos de velocitat i altres tipus d'infraccions. El darrer inventari oficial de nombre de radars dels quals disposa la DGT a Catalunya va comptabilitzar un total de 246 punts de control. Aquesta xifra incloïa els 38 radars de tram que existeixen a la infraestructura viària catalana.

On s'ubicaran els nous radars?

Els nous cinemòmetres que s'instal·laran a Catalunya seran 5: un situat a la capital catalana i 4 nous ubicats a la província de Girona. El nou controlador barceloní se situarà a l'avinguda d'Aragó del municipi de Sant Boi de Llobregat.

Un dels quatre nous punts de control gironins es posicionarà a l'avinguda de Lluís Pericot de la capital del Gironès, una zona amb un límit de velocitat de 30 km/h. Molt proper a aquest, al municipi de Salt, concretament a Santa Eugènia-Can Gibert s'ubicarà un altre. Els altres dos estaran a la carretera GI-654 de Mont-ras a Palafrugell i a la C-253 davant del Càmping Internacional Calonge en sentit Palamós.

'Velolaser', els nous radars invisibles

Un dels nous tipus de radars cada vegada més utilitzats són els 'Velolaser', també coneguts com a invisibles o indetectables per les seves característiques. Aquests aparells presenten un conjunt de peculiaritats que afavoreixen i faciliten la seva instal·lació i transport per part dels agents de trànsit.

Imatge d'un radar Velolàser, els nous aparells per mesurar la velocitat
Imatge d'un radar 'Velolaser', els nous aparells per mesurar la velocitat | Europa Press

Com a característiques principals, aquests radars mesuren 50 centímetres d'alt i són molt lleugers, amb un pes de 3 kilograms. També són capaços de detectar un ventall de velocitats que va des dels 30 als 250 km/h i poden identificar el tipus de cotxe que ha sobrepassat el límit de velocitat.

Gràcies a les bateries que porten, aquests aparells tenen una autonomia de fins a cinc hores. Els dispositius compten amb connectivitat 4G i són capaços d'enviar a temps real les imatges als agents situats a prop de l'aparell. Social Drive ha actualitzat el seu mapa interactiu on es mostren la ubicació exacta de tots els nous radars ja presents a les carreteres de l'estat.