Imatge d'una mà traient bitllets del caixer

Comissió per treure diners del caixer: el banc que ja avisa els seus clients

Aquest banc ha enviat un correu als seus clients amb tota la informació

Les entitats bancàries estan duent a terme diversos canvis que s'aniran fent efectius els propers mesos. Una de les operacions més habituals, la de retirar diners en efectiu del caixer, també experimentarà variacions.

Una de les coses que hem de tenir en compte és que cada cop són més els bancs que han decidit cobrar comissions per dur a terme aquesta operació. Tot i això, encara hi ha diverses maneres d'evitar pagar-les, sempre seguint les condicions de cada entitat.

En concret, hi ha un banc que ha decidit oferir diferents facilitats als seus clients perquè puguin retirar diners dels caixers sense necessitat d'abonar cap cost extra.

Aquest és el banc que adverteix sobre la comissió per treure diners

ING ja ha avisat els seus clients. A través d'un correu electrònic, l'entitat bancària ha notificat que els clients podran treure diners dels caixers sense comissions. Tot i això, aquesta mesura no serà en tots.

Dins del mateix missatge han volgut deixar clar a quines xarxes de caixers els clients podran retirar diners en efectiu sense haver de pagar cap extra. Així mateix, també ha especificat a quines xarxes es cobrarà a partir d'una quantitat específica. D'aquesta manera, cada client podrà prendre la decisió oportuna, sabent sempre a què atenir-se cada cop que necessiti diners en metàl·lic.

Aquests són els caixers on es poden treure diners sense cobrament extra

Com ha indicat ING al seu missatge, hi ha diferents caixers on els clients podran treure diners en efectiu com sempre, és a dir, sense la necessitat d'abonar cap mena de comissió. En primer lloc, es podran retirar diners en efectiu sense cost a Euronet, Cashzone, Banca March, Euro Automatic Casch i TargoBank.

Foto d'una dona en un caixer automàtic
ING no cobrarà comissió per retirar diners en efectiu en alguns caixers automàtics | GETTY IMAGES

Què passa amb els bancs adscrits a la xarxa EURO 6000

Tot i això, des de l'entitat bancària també han recordat què passa amb els bancs adscrits a la xarxa EURO 6000. En aquest cas, es cobraran comissions per retirar diners en efectiu quan la quantitat sol·licitada sigui menor de 50 euros.

Aquests bancs són Unicaja Banco, Ibercaja, KutxaBank, ABANCA i Bankinter. També Caixa Ontinyent, Cajasur, Caixa d'Enginyers, Arquia Banca, EVO Banc i Caixa Pollença. En tots ells, quan el client vulgui treure més de 200 euros no se'ls cobrarà res.

A través de l'app d'ING també et pots estalviar les comissions

Tot i això, buscar un caixer específic per poder treure diners en efectiu no és l'única forma que tenen els clients d'ING per estalviar-se les comissions. Aquesta operació també la poden fer a través de l'aplicació de l'entitat bancària.

Els clients poden utilitzar-la en supermercats com La Plaza, Dia, Supermercat El Corte Inglés, SuperCor o Hipercor. També en benzineres com Shell i Galp, així com en punts de venda d'ONCE, DISA, Estanc i Afenoil.

Això es pot fer a través del servei «Treure diners en comerços», gràcies al qual podràs aconseguir diners en efectiu de forma instantània quan compris qualsevol producte als comerços esmentats, així com en més de 30.000 punts de venda d'Espanya.

Com treure diners a comerços amb l'app d'ING

Per poder-ho fer, el primer que has de fer és vincular el teu Compte NÒMINA o el teu Compte NoCompte al servei «Treure diners en comerços». Després, entra a l'apartat de l'app d'ING «Transferències» → «Treure diners amb ING» → «Treure diners en comerços».

Foto d'una persona fent servir el telèfon mòbil.
Amb ING podràs retirar diners amb l'aplicació quan facis la compra | Getty Images

En aquest punt, només has de triar la quantitat que vols retirar i introduir la teva clau. Després, ensenya el codi de barres que apareix a l'app al dependent de la botiga i podràs pagar la teva compra i emportar-te els teus diners.