Una dona introdueix la targeta en un caixer bancari, i en primer pla apareix una dona amb gest d'enuig

Les comissions que el banc et pot cobrar el 2024 de manera totalment legal

Moltes entitats bancàries cobren per gestions en finestreta, extracte de documents o per inactivitat al compte

Les comissions responen a un servei prestat pels bancs als clients. D'aquesta manera l'entitat només pot aplicar aquests càrrecs si informa el client sobre les seves condicions i els accepta.

Disposar d'un compte i una targeta de crèdit o dèbit et pot ocasionar una sèrie de despeses. Entre els més coneguts hi ha la famosa comissió per manteniment. Poden tenir un cost, les transferències, així com el canvi de divises o l'estudi de viabilitat d'un préstec.

Si tens domiciliada la teva nòmina o pensió, els bancs no solen aplicar cap mena de comissió de manteniment. Però no tothom compleix aquestes condicions.

Moltes vegades amb rebuts domiciliats, ingrés de pensió o nòmina, el banc cobra pel manteniment. Un import que va dels 10 als 45 euros, i en molts casos fins a un euro mensual.

Altres comissions menys comunes són aquelles en què els bancs cobren per gestions en finestreta, inactivitat del compte, i fins i tot extracte de moviments. I és que moltes vegades els bancs cobren una sèrie de comissions per les quals no han informat el client.

Els bancs poden posar l'import o el preu que considerin oportú, segons informa el Banc d'Espanya al portal del Client Bancari. Però hi ha operacions en què els imports estan limitats per norma. És el cas de la cancel·lació o l'amortització anticipada d'un préstec hipotecari o d'un crèdit al consum.

Comissions rares que et poden cobrar els bancs

Encara que les comissions bancàries han de respondre a serveis prestats o despeses, alguns bancs ho fan sense que el client hagi acceptat aquestes condicions. És el cas d'Abanca que no permet fer operacions en finestreta si aquestes són més grans de 600 euros.

Bnext cobra comissió per no tenir activitat al compte. Suposem que no hi ha ingressos, ni pagaments domiciliats o pagaments amb targeta, l'entitat cobrarà per això. Igual que altres entitats, també ho fa si et rebutgen un rebut domiciliat.

Una altra de les comissions poc comunes és la que cobra Cajamar per extracte de compte. Ho fa amb una quantia de 7,5 euros que es pot incrementar fins a 20 euros, segons l'antiguitat del document sol·licitat.

En aquest sentit, l'entitat considera que alguns serveis es poden executar des d'un caixer automàtic, i d'altres es poden gestionar des de l'app del banc. Els bancs digitals són els que comissions menys cobren als seus clients. Però no tots els clients prefereixen aquesta opció, sobretot la gent gran.